Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Rövid hírek

Orbán: Bevált a kerítés, ahogy máshol is Európában - habár ezekről nem beszélnek

2015. October 26. 21:36
Orbán: Bevált a kerítés, ahogy máshol is Európában - habár ezekről nem beszélnek

"A miénk az ötödik. Vannak a spanyolok (Ceuta, Melilla), van Calais-ban, Görögország és Törökország határán, Bulgáriában a török határon, és mind hatékonyak. Senki sem mondja, hogy ez az ideális megoldás, de el kell ismerni, hogy ez áll legközelebb az ideálishoz" - fogalmazott a kormányfő az ABC című spanyol konzervatív napilapnak. Orbán Viktor az Európai Néppárt kétnapos kongresszusán járt október 22-23-án Madridban.


ABC, Orbán Viktor


"Ha képesek vagyunk megtenni és megerősíteni a schengeni megállapodás alkalmazását, akkor lesz meg a kiindulási pontunk a törökökkel való tárgyaláshoz" - mondta a magyar miniszterelnök Spanyolországban.


A legjobb megoldás az lenne, ha a görögök elfogadnák az európai határvédelmi segítséget - szögezte le újra a miniszterelnök. Ennek hiányában a magyar kerítés az "első védelmi vonallá vált". Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy ki kell mondani: Görögország nem teljesíti nemzetközi kötelezettségeit, noha az ő feladatuk lenne megvédeni az uniós külső határokat - ahogy azt Magyarország tette. "Ez politikai akarat kérdése. Ha nem képesek egyedül, kérjenek segítséget" - jegyezte meg a kormányfő.
A magyar miniszterelnök elmondta: amikor Angela Merkel engedélyezte az ellenőrizetlen és szabályozatlan belépést a migránsok számára, Magyarország már komoly bajban volt. "A migránsok megszállták a déli határainkat, de a szerződés betartása miatt nem tudtuk továbbengedni őket a következő schengeni országba a nyugati határ felé. Masszívan növekedett a migránsok száma Magyarországon, ebből a szempontból Merkel sokat segített nekünk" - mondta a magyar miniszterelnök az ABC-nek.


Migrációról szóló cikksorozatunk: 

Újra Európa védőbástyája leszünk?

Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja 

Hogyan védhetjük meg Európa külső határait? 

Miért szükséges a horvát határzár? 

Kinél marad a Fekete Péter?

- Nem példa nélküli a magyar kerítés az EU-ban


Miniszterelnökség/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu