Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Külföld

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja

2015. September 29. 14:01
A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja

A külföldi sajtó és a politikusok fitymálják, olvasóik, szavazóik pedig üdvözlik a magyar határkerítést. Hol marad a népképviselet?


Történelmi időket élünk. Anélkül, hogy találgatnánk az események hátterét, azt, hogy milyen világpolitikai játszmák következménye, esetleg célja volt a kontinensünket elárasztó, tőlünk idegen kultúrájú embertömeg Európába özönlése, pontosan lehet tudni, mit akarunk.  Megint csak nem politikusaink szándékait elemezném, akik az előbb említett világpolitikai sakktáblán valójában csak kényszerű lépéseket tehetnek, azt is csak identitásukból adódó kiszámíthatósággal. Amit tudhatunk, hogy az emberek, mit akarnak. Egyértelmű, hogy az Európai Unió egyik sarkában sem találni olyan országot, ahol az állampolgárok többsége ne értetlenséggel és riadalommal nézné a végeérhetetlen sorokban, feltartóztathatatlanul közelgő tömeget. Az emberjogi kérdéseket trójai falóként használó, politikai szándékok által befolyásolt sajtóval szemben az emberek döntő többsége ezért nem csak elfogadja, de helyesli a magyar kerítésépítést. Ezt támasztja alá a francia Le Figaro online közvélemény-kutatása is, melyben az 56 ezer válaszoló 88%-a támogatja az eurokrata politikusok által finnyásan nézett fizikai határzárat, mely valójában az eddig láthatatlan Schengeni határ szükségszerű manifesztációja csupán. Az egyszeri ember nem a politikusok homályos céljai, érdekei szerint gondolkodik, cselekszik  – ha „bejárnak a kertvégibe”, kerít.


Európai Unió, 28 ország


Európai Unió: 28 ország, 500 millió ember, nem létező határok


Így gondolkodunk mi, magyarok is, sőt furcsamód megválasztott politikusaink is, akiket az említett sajtó előszeretettel tart egy autoriter rendszer kiszolgálóinak. Azonban éppen a kerítés lesz Európa lakmuszpapírja, mely megmutatja, hol is van pontosan az a demokráciadeficit, melyet lépten-nyomon a magyar kormány orra alá dörgölnek. Vajon egy politikusnak nem kötelessége azok véleménye, érdekei szerint cselekedni, akiket képvisel?

 

H. R.

 

Cikksorozatunk korábbi részei:

- Újra Európa védőbástyája leszünk?

- Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

- A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu