Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Kinél marad a Fekete Péter?

2015. October 19. 15:53
Kinél marad a Fekete Péter?

Emlékszünk még gyermekkorunk kedvenc kártyajátékára, a Fekete Péterre? Valaha sokat játszottam vele, persze mindig vesztettem a nagyobbakkal szemben. Úgy tűnik, a kis Magyarországnak most elsőként sikerült kiszállnia a játszmából, amely egyre inkább egy Fekete Péter partira emlékeztet.

Az első Fekete Péter pakli a XX. század elején jelent meg Magyarországon. Fekete Péter eredetileg valóban fekete volt: egy vidám kis fickó vagy egy abesszin harcos alakját öltötte magára. Később a kéményseprő alakjában jelent meg. Az, hogy a legújabb pakliban maga Darth Vader, az Erő sötét oldalának nagyura avanzsált Fekete Péterré, legalább olyan váratlan, mint a migráció fegyverként való használata. Egyre több gazdasági és politikai elemző, biztonságpolitikai szakember beszél ugyanis egy Európa ellen irányuló, tervezett bevándoroltatásról, némelyek már harmadik világháborúról. A nagy kérdés, ki keverte a paklit.


Fekete Péter, kártyajáték


A világpolitikai játszma tétje: kinél marad ez a lap


Hogyan is játsszák ezt a játékot? Kezdéskor a lapokat jól össze kell keverni, majd a játékosok között kiosztani. Ezután kezdődhet a játék – még ha sokan nem is kérték, hogy ebbe a partiba lapot osszanak neki. Ha a lapokat kézbe véve valamelyik játékos valódi menekültet talál, azt befogadhatja. Egyébként elkezdődik a húzás. Akinek a legtöbb lap van a kezében, attól az északabbra, nyugatabbra eső szomszéd húz egy lapot, tőle pedig a következő, és így tovább. Törökország, Görögország, Macedónia, Szerbia, Horvátország után – Magyarország kiszállásával – most Szlovénián a sor. Érdekesen játszik, hiszen csak korlátozott számú migránst enged át területén: fennáll a veszélye, hogy Horvátországban ezért feltorlódik a menekültáradat, azaz nála marad a Fekete Péter.


Jelen állás szerint – miközben Magyarország jóhiszeműen megosztaná a többiekkel, hogyan is sikerült ilyen gyorsan minden lapját lepakolnia – a világpolitikai játszma folytatódik. A tétje: kinél marad ez a lap.

 

H. R.


Migrációról szóló cikksorozatunk: 

Újra Európa védőbástyája leszünk?

Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja 

Hogyan védhetjük meg Európa külső határait? 

Miért szükséges a horvát határzár? 

Kinél marad a Fekete Péter?

- Nem példa nélküli a magyar kerítés az EU-banKapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu