Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Orbán Viktor a menekültinvázió támogatóiról beszélt

2015. October 31. 08:15
Orbán Viktor a menekültinvázió támogatóiról beszélt

Európát elárulták, és ha nem állunk ki érte, akkor ezt az Európát el fogják tőlünk venni - mondta a bevándorlási válságról szólva Orbán Viktor miniszterelnök október 30-án Budapesten, Az idők jelei című vitaanyagot bemutató konferencián, melyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre szervezett. Beszédében megismételte rádióinterjújában elhangzott véleményét: nem csak embercsempészek, de nagypolitikai szereplők is állnak az invázió mögött. A miniszterelnök leszögezte: Európát elárulták.

A miniszterelnök szerint ha nem állunk ki Európáért, a kontinens többé nem az itt élő polgárok Európája lesz, hanem néhány nagy pénzt mozgató, a nemzetállamok keretein túlgondolkodó, aktivista, senki által meg nem választott vezető hagymázas álmát teljesíti majd be. Itt többek között Soros Györgyre utalt, aki nem régiben 6 pontban adott kéretlen tanácsokat az EU-nak. Ennek lényege, hogy az Unió engedjen be 1 millió bevándorlót, és vegyen föl hitelt ezek integrálására. Orbán Viktor egyértelművé is tette hallgatóságának a migráció hátterében álló eszméket: "Ha most a Soros Alapítványra gondolnak, az nem indokolatlan". Orbán Viktor már október 29-ei rádióinterjújában elmondta: a migrációt nem csak az embercsempész-hálózat "biznisze" mozgatja, de azok az aktivisták is, akik "mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat". E nyugati gondolkodásmódot és aktivistahálózatot talán Soros György neve fémjelzi a legerősebben - jegyezte meg a 180 perc című műsorban, hozzátéve: a bevándorlókat segítő aktivisták akaratlanul is részévé válnak az illegális nemzetközi embercsempész-hálózatnak.Orbán Viktor 40 perces előadása Az idők jelei című vitaanyagot bemutató konferencián 2015. október 30-án.


Orbán Viktor hallgatósága előtt kifejtette: nem véletlen, hogy naponta több ezer embert szállítanak be Európába: "nem egyszerűen teszetoszaságról" van szó, hanem egy tudatos, baloldalinak mondható szellemi konstrukciót akarnak megvalósítani, ami a nemzetállamokat Európában zárójelbe akarja tenni, és ha már a hagyományos politikai küzdelemben nem sikerült megbirkózniuk a kereszténységgel és a nemzetállami identitással, akkor megkísérlik etnikai alapon.


Migrációról szóló cikksorozatunk: 

Újra Európa védőbástyája leszünk?

Honnan jönnek, mi elől menekülnek a magyar határra érők?

A végvári rendszer most még nem kell az EU-nak

A határkerítésünk Európa lakmuszpapírja 

Hogyan védhetjük meg Európa külső határait? 

Miért szükséges a horvát határzár? 

Kinél marad a Fekete Péter?

- Nem példa nélküli a magyar kerítés az EU-ban

- Kemény szavak Brüsszelben


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu