Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

A Magyar Turizmus Zrt. stratégiai terméke: a gyógyfürdőkultúra

2015. November 27. 15:23
A Magyar Turizmus Zrt. stratégiai terméke: a gyógyfürdőkultúra

2015. november 26-án partnerségi szerződést írt alá Dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. Mindkét fél nagy várakozással tekint az együttműködés felé, a fürdőkultúránk hungrikummá minősítésén pedig Czeglédi Gyula a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének támogatásával aktívan munkálkodik.

2014-ben 2,7 millió külföldi vendég látogatott el a gyógyfürdőkbe, ezért kulcsfontosságú a gyógyfürdők, gyógyvizek jelentősége a turisztikai marketingben. Fontos lesz az együttműködésünkben azoknak a balneológiai vizsgálatoknak a megosztása, melyekkel újabb eredményeket érhetünk el a nemzetközi piacokon - mondta el az MCOnet kamerája előtt Dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a Magyar Fürdőszövetséggel aláírt együttműködési megállapodást követően. A stratégiai együttműködés aláírására a Magyar Fürdőszövetség harkányi közgyűlésén, 2015. november 26-án került sor.
 Dr. Faragó Péter a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója az MCOnet-nek nyilatkozik


A keretszerződés tartalommal való megtöltése még előttünk áll - mondta el az MCOnet-nek Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. Azok a lehetőségek pedig, azok a forrásbevonások, melyeket elsősorban promóciós célra a Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen igénybe tudunk venni, komoly lehetőséget jelentenek a fürdőknek, hiszen az előző években ilyen típusú lehetőség nem igen kínálkozott számunkra. Ez nagy segítség lesz a fürdők piacra vitelének segítésében. Ugyanakkor mi mögé tesszük azokat az orvosi kutatásokat - érthető, köznapi nyelven -, melyek az elmúlt évtizedekben születtek. A promóciós célokon kívül ezekre a leírásokra a magyar gyógyfürdőzés hungarikummá minősítése során is szükség lesz - utalt a fürdőszövetség elnöke a szívügyének tekintett célra, melyet a fürdőszövetségben rögtön a tavalyi beiktatása után kitűztek maguk elé.


Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség hajdúszoboszlói elnöke nyilatkozik az MCOnet-nek


Az aláírásra a Magyar Fürdőszövetség harkányi közgyűlése utún került sor, melyen Dr. Ruszinkó Ádám zárásul felhívta a fürdőszövetség figyelmét a nemzetközi jelenlét szerepére (ESPA), a Magyar Turizmus Zrt. által külföldi, véleményformáló újságíróknak szervezett Study Tour-ok fontosságára, és a rendezvények szakmaiságának jelentőségére. A Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára biztató számokkal érkezett a közgyűlés zárására. Mind a beutazó turizmus százalékai, mind a pályázati összegek emelkednek. A kettő persze összefügg. A kormány azt támogatja, ami működik. 


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu