Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

A magyar gyógyturizmusban az egyediség és a minőség lehet a siker záloga

2015. November 26. 20:59
A magyar gyógyturizmusban az egyediség és a minőség lehet a siker záloga

A hazai vendégfogadás stratégiai termékének nevezte az egészségturizmust Dr. Ruszinkó Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára abban a harkányi előadásában, melyet a turizmus, ezen belül is a gyógyturizmus hazai helyzetéről és kilátásairól tartott a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén.

2015. november 25-26-án, a Thermál Hotel Harkányban rendezték meg a Magyar Fürdőszövetség őszi közgyűlését, melynek második napját meghívott vendégelőadóként tisztelte meg Ruszinkó Ádám. Ekkor került sor ugyanis annak a partnerségi szerződésnek az aláírására, mely a fürdőszövetség és a Magyar Turizmus Zrt. között köttetett. A helyettes államtitkár szakmai érdekességekkel, és biztató statisztikákkal tarkított beszédében újból leszögezte azt a hármas vezérelvet, mellyel egy évvel ezelőtti beiktatásakor munkához látott. Ez pedig a magyar turizmus előtt adódó lehetőségek maximális kihasználása (EU-s források bevonása), turisztikai szolgáltatásaink minőségének biztosítása, emelése (védjegyek rendszere) és a terület szereplőinek összehangolása (partnerség).

 
Dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkárának beszéde a fürdőszövetség közgyűlésén - 1. rész


A magyar turizmus jelenlegi helyzetét a helyettes államtitkár igen biztatónak ítélte, hiszen a legfrissebb adatok szerint több, mint 8 millió beutazó turista érkezett hazánkba az év első három negyedévében, ez pedig szintén több, mint 8 százalékos bővülést jelent a 2014-es év azonos időszakához képest. A szállodai bevételek 14 %-os növekedésével is számolhatunk. Egy érdekességet is említett, mely az éppen aktuális kínai-magyar együttműködésre is rímel: csak a kínai turisták száma mintegy 40%-kal bővülhet idén Magyarországon! Ám véletlenek nincsenek: a 16+1-es együttműködésben Kína kelet-közép európai turisztikai bázisát éppen hazánkban alakította ki.

 
A beszéd 2. része


A gyógyturizmusról szólva Ruszinkó Ádám elmondta: folyik a munka, melyben hagyományos küldőpiacaink aktuális igényeit mérjük fel. A fürdők sikere lehet, hogy idén minden jel szerint elérik a 40 milliós látogatószámot. Az egészségturizmust a helyettes államtitkár a magyar turizmus stratégiai termékének nevezte, mellyel célunk egy európai szinten is versenyképes kínálat, és minőség biztosítása. A hazai egészségturizmus fejlődési irányát a helyettes államtitkár elsősorban az egyediségben jelölte meg, egyúttal utalt arra a 15 milliárdos pályázati forrásbevonásra, melynek kifizetése már idén megkezdődik a gyógyhellyé minősített településeknek. Az előadó emellett felhívta a fürdővezetők figyelmét arra a jelentős számú kis pénzű magyar emberre is, akiket a gasztronómiában divatos, időszakos, kedvezményes akciókkal lehetne a fürdőkbe becsábítani.

Ruszinkó Ádám zárásul felhívta a fürdőszövetség figyelmét a nemzetközi jelenlét szerepére (ESPA), a Magyar Turizmus Zrt. által külföldi, véleményformáló újságíróknak szervezett Study Tour-ok fontosságára, és a rendezvények szakmaiságának jelentőségére.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu