Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Belföldi hírek

Stratégiai szerződést kötött a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Fürdőszövetség

2015. November 27. 09:02
Stratégiai szerződést kötött a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Fürdőszövetség

A szeptemberi szándéknyilatkozat után 2015. november 26-án partnerségi szerződést írt alá a két szervezet vezetője, Dr. Faragó Péter, és Czeglédi Gyula.

A partnerséget helyeztük a középponta - mondta a Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a Magyar Fürdőszövetséggel aláírt együttműködési megállapodás aláírásán. A keretmegállapodás marketing és sajtókommunikációs együttműködésre, közös study tour-ok szervezésére, információmegosztásra (piackutatás, gyógyvízkutatás) terjed majd ki, az egészségturisztika stratégiai terveit is egyeztetni kívánják a füdőszövetséggel. A 2016-tól rendelkezésre álló GINOP forrás (EU-s pályázat) a fejlesztésekre is lehetőséget adnak majd a hazai gyógyhelyek számára - emlékeztetett Faragó Péter.

 
Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójának beszéde


Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke is felhívta a figyelmet, hogy a keretmegállapodást konkrétumokkal kell még megtölteni. Az elnök sürgette, hogy a magyar fürdőzés elfoglalhassa méltó helyét a turizmuson belül. Az elnök úgy véli, a fürdőszolgáltatás, mint turisztikai termék hatékony piacravitelében nagy segítséget nyújthat a hazai turisztkai szakma irányító szervezete. Szükségesnek nevezte az összefogást ennek a célnak az eléréséhez, és bizakodva tekint a Magyar Turizmus Zrt.-vel való együttműködés elé. Felhívta a figyelmet a hazai gyógyvizet érintő szaktanulmányok összegyűjtésére is, mely a szakmai megalapozottságot adhatja a magyar fürdőkultúra felemelésének.

 
Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnökének beszéde


A megállapodásra Harkányban, a fürdőszövetség közgyűlése után került sor. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Dr. Ruszinkó Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára  is, aki hosszan elemezte a magyar gyógyturizmus fejlődési lehetőségeit.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu