Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.10.18. - péntek, Lukács napja van.

Rövid hírek

Harc a családokért Angliában

2015. november 06. 09:40
Harc a családokért Angliában

Oliver Letwin az Egyesült Királyság Miniszterelnökséget vezető minisztere nem csak az angol időjárás elől menekült el picit, de életbevágóan fontosnak nevezte az európai népesedés és családpolitika kérdését.

 


Oliver Letwin, az Egyesült Királyság Miniszterelnökséget vezető miniszterének beszéde a Budapesti Demográfiai Fórumon 2015. november 5-én.


Az Egyesült Királyságban évente 46 milliárd fontot költenek a családokra, mert a társadalom alapvető építőelemének tartják - mondta beszédében az angol miniszter. Az angol kormány 2010-es kormányra kerülésekor már több mint félmillió ember részesült szociális ellátásban, és duplájára nőtt azon háztartások száma, ahol soha senki sem dolgozott. A munka méltóság, a család feladata pedig, hogy átadja az életet - mondta Oliver Letwin. Ezért az Egyesült Királyságban családi adókedvezményeket vezettek be, és megreformálták az örökbefogadási rendszert. 2010 óta 160 ezer problémás család sorsát sikerült már jobbra fordítani - fejtette ki a miniszter , ám további 400 ezer család is ezt várja.


"Kik lakják majd be Európát, ez itt a kulcskérdés" - szögezte le Orbán Viktor kormányfő a fórum megnyitóbeszédében.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu