Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Tabuk az EU-ban: Isten, haza, család

2015. November 05. 18:34
Tabuk az EU-ban: Isten, haza, család

A World Science Forum Budapest után a héten már a második konferenciát nyitotta meg Orbán Viktor. A Budapesti Demográfiai Fórum megnyitóján a miniszterelnök a hamis beszédre és az európai tabukra hívta fel hallgatósága figyelmét, mely a demográfia kérdésére különösen igaz.

Orbán Viktor a fórum szlogenjének elemzésével kezdet beszédét. Leszögezte: azért, hogy Magyarország valóban családbarát ország legyen, azért még nagyon sokat kell tennie hazánknak. A mai Európa szellemi-lelki állapotát a politikai korrektség (PC) jellemzi leginkább, mely olyan egyszerre álságos és mulatságos helyzetelemzéseket szül, mint például az osztrák miniszterelnöké, aki tagadta, hogy határukon kerítést építenének. A megfogalmazás, miszerint kaput építenek hosszú szárnyakkal, Orbán Viktor szerint jó példája annak, hogy bizonyos szavakat, kérdéseket, politikai koncepciókat ma Európában kimondani sem lehet. Orbán Viktor miniszterelnök a konferencia hallgatóságának idézte Vladimir Bukovszkijt, aki éveket töltött a szovjet rendszer börtöneiben, munkatáboraiban és rabkórháziban: "Azok a játékszabályok, amelyeket a politikai korrektég védelmezői bevezettek, valójában megszabadította őket a párbeszédtől".


"Azt kívánom Önöknek, hogy áldozatos munkájuk révén minél több európai vezető merje vállalni a családbarát európai politika szükségességét" - mondta a Budapesti Demográfiai Fórum megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök 2015. november 5-én.


A miniszterelnök leszögezte: a demográfia és a családpolitika ma ugyanúgy nem PC, mint a kerítés szó. Ennek ellenére fontosnak tartja, hogy a demográfiáról, a családokról nyíltan, politikai tabuktól mentesen lehessen beszélni. Pedig a mai elöregedő Európában a demográfiai kérdésekkel komolyan foglalkozni kellene. A téma ennek ellenére borzasztóan alulreprezentált a politikában és az európai közbeszédben. "Kik lakják majd be Európát, ez itt a kulcskérdés" - szögezte le a kormányfő. A miniszterelnök személyes meggyőződésének nevezte, hogy a családok helyett az EU nem építheti jövőjét a bevándorlásra. Kifejezte: a magyarok törekvése, hogy az Európai Unió szabaduljon meg a hamis, tabukra épülő beszédmódtól, mely nem alkalmas a maholnap ránk dőlő valóság leképezésére.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu