Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.10.18. - szerda, Lukács napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Színészek a Pajtaszínházi programról

Színészek a Pajtaszínházi programról

Szarvas József és Császár Angela múltjuk, emlékeik, családjuk révén örömmel kapcsolódott az amatőr színjátszást felelevenítő programhoz, mely a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésére az ország 24 településén nyújt követendő mintát. A magyar kultúra napján ezek előadásait tűzte műsorra a Magyar Nemzeti Színház.

Szarvas József színművész, a Nemzeti társulatának tagja egyben egy Pajtaszínház vezetőjeként volt jelen a január 23-24-i Pajtaszínházi Szemlén. A viszáki pajtaszínház alapítója felidézte saját amatőrszínházas múltját is, azt az időszakot, mely a profi színésszé válását megelőzte. A kis őrségi pajtaszínház - melyet saját anyagi forrásaiból teremtett meg - jövőre lesz éppen 10 esztendős. Viszontlátásra Viszákon - zárta egy meghívással szavait a sokak számára csak az Üvegtigrisből ismert magyar sztár.

 
Szarvas József színművész beszéde a szemlén


Császár Angela színművész aki Szarvashoz hasonlóan a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, szintén személyes élményeit osztotta meg a szemle közönségével. Nem csak szülei amatőrszínházas múltját idézte fel, de unokáinak belülről jövő késztetéseit is, mellyel megelevenítik, eljátsszák képzeletbeli világukat. A színház közösségteremtő erejére hívta fel a figyelmet, melyet a legkisebb közösségekbe is vissza kell hoznunk, fel kell elevenítenünk az amatőr színjátszás hagyományait - szögezte le a művésznő. 
Császár Angela beszéde


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu