Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Nagyon fontos szerepe van a közösségi művelődésnek - interjú Závogyán Magdolna helyettes államtitkárral

2015. March 30. 22:08
Nagyon fontos szerepe van a közösségi művelődésnek - interjú Závogyán Magdolna helyettes államtitkárral

Az együttgondolkodás alapfeltétele, hogy a kulturális alapellátás megjelenjen minden településen - nyilatkozta Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára a Nemzeti Művelődési Intézet 2015. március 30-án megrendezett országos stratégiai konferenciáján.

 

Interjú Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkárral

 

 


 Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára ,   Nemzeti Művelődési Intézet A teljes kulturális ágazat szempontjából fontos hangsúlyozni, hogy a kulturális terület milyen adekvált válaszokat tud adni ma Magyarországon a társadalom és a gazdaság fejlődésére. Ennek egyik fontos eleme lehet a kulturális alapellátás - kezdte interjúját Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: Ahhoz, hogy ezt definiáljuk, ahhoz próbáltunk meg itt a konferencián fontos kérdéseket feszegetni, amelyeknek a továbbgondolása már az adott szakágakon belül történik majd meg.

"Azt gondolom, hogy nagyon fontos szerepe van a közösségi művelődésnek, a közösségfejlesztésnek, amelyre alapozva lehet magát a kulturális alapellátást elindítani" - mondta Závogyán Magdolna, aki úgy véli, mindehhez összefogásra van szükség, az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, valamint a szakmai szervezetekkel.

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu