Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Závogyán Magdolna nyitotta meg az NMI Cselekvő közösségek - Önfenntartó társadalom című konferenciáját

2015. March 30. 12:07
Závogyán Magdolna nyitotta meg az NMI Cselekvő közösségek - Önfenntartó társadalom című konferenciáját

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) 2015. március 30-án országos stratégiai konferenciát rendezett, amelyen Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának új, helyettes államtitkára tartotta a nyitóelőadást.

 

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója mondott köszöntőt

 

A „Cselekvő közösségek – Önfenntartó társadalom - jövőképek, szakmai kihívások, jó gyakorlatok” című konferencián a kulturális alapellátás fejlesztése került terítékre. A szervező Nemzeti Művelődési Intézet jó gyakorlatokat szeretne bemutatni, s  közös gondolkodásra invitálni a közösségi művelődésért tenni akaró önkormányzati tisztségviselőket, szakembereket, civil szervezetek képviselőit.

 

 

 

Az NMI konferenciáján Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár asszony tartotta a nyitóelőadást

 

 Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára ,   Nemzeti Művelődési Intézet

 

Závogyán Magdolna az NMI Cselekvő közösségek - Önfenntartó társadalom című konferenciáján

 

 

 

Molnár György nemzeti integrációs és Kárpát-medencei hálózatfejlesztési igazgató beszéde

 

A stratégiai konferencián Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója mondott köszöntőt, amelyben a "cselekvés kultúrájáról" beszélt. Kiemelte: történelmi példák is bizonyítják, hogy a magyarok össze tudnak fogni, tudunk egymást erősítve cselekedni. Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár nyitó előadásában többek között azt fejtegette, hogy hogyan tud hozzájárulni a kultúra a magyar gazdaság és a magyar társadalom fejlődéséhez?  Elmondása szerint fontos a közösségi művelődés kapcsán, hogy előhívjuk az aktív közösségeket és nem feltétlenül csak a kultúra oldaláról, hanem a gazdasági, társaldalmi oldalról is közelítsük meg a kérdést. Ezért az ebben dolgozóknak nyitottnak kell lenniük - tette hozzá a  helyettes államtitkár.

 

 

Szólláth Tibor Zoltán, Hajdúnánás polgármesterének beszéde 2./1.

 

Molnár György, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet nemzeti integrációs és Kárpát-medencei hálózatfejlesztési igazgatója előadásában megemlítette: stratégiai partnerei a Nemzeti Művelődési Intézetnek. Javaslata szerint ne csak lokáis szinten gondolkozzun, hanem "emeljük tekintetünket Kárpát-medencei horizontra": itt az ideje ugyanis, hogy a magyarság nagy lehetőségét, a Kárpát-medencei összefogást kihasználjuk. Ezt követően Szólláth Tibor Zoltán, Hajdúnánás polgármestere "Szemléletformálás a közösségi művelődésben" címmel tartott előadást.

 

Nemzeti Művelődési Intézet , szakmai konferencia, Budapest

 

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) 2015. március 30-án országos stratégiai konferenciát rendezett, „Cselekvő közösségek – Önfenntartó társadalom - jövőképek, szakmai kihívások, jó gyakorlatok” címmel

 

 

 

Szólláth Tibor Zoltán, Hajdúnánás polgármesterének beszéde 2./2.

 

 

 MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu