Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.19. - péntek, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Az ötlet az NMI-é

2015. november 09. 18:53
Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának főosztályvezetője az MCOnet kamerája előtt 2015. november 9-én a Budai Vigadóban


- A Kulturális Közfoglalkoztatási Program 2013-ban indult el. Az ötlet az NMI-é. A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) rakta össze azt a tevékenységet, melyben láttuk a fantáziát. Az első programszakaszt nagyon-nagyon alapos előkészítő munka előzte meg. A mögé a 4000 fő mellé, akikkel a program elindult, már egy jelentős képzési szelet is tartozott, mely megalapozta a programot. Most már szervezünk egy kibővített, negyedik etapot. De nem csak az NMI, egyéb más, a kulturális alapszolgáltatásokhoz tartozó szervezet számára is lehetőség nyílik, hogy a program kedvezményezettje legyen - nyilatkozta kameránk előtt Réthy Pál a Belügyminisztérium főosztályvezetője.

 


A főosztályvezető sajtótájékoztatója 2015. november 9-én a Budai Vigadóban


2012-től van múltja azoknak a foglalkoztatási programoknak, melyekkel jellemzően közép-, és részben felsőfokú - elsősorban évek óta a munkaerőpiacról kiszorult - munkavállalót érintettünk meg - mondta kameránk előtt Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának főosztályvezetője. A különféle digitalizációs munkák beindításával kezdődött (MTVA, MANDA) foglalkoztatási programok képzésének pénzügyi hátterét az Európai Unió Újra tanulok-programja adja. Ez adja tehát a pénzügyi hátteret a képzéshez. Nagyobb létszámú lesz a program, így több kedvezményezett partnerre van szükség hozzá - tette hozzá.

 

Mi mindent jelenthet a gyakorlatban a kulturális közfoglalkoztatás - egy tiszakécskei plébános mondta el kameránk előtt.

 

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu