Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.10.18. - szerda, Lukács napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A színház élő dolog, amivel lehet azonosulni

A színház élő dolog, amivel lehet azonosulni

Szabó Ágnes, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke a Nemzeti Színházban rendezett Pajtaszínházi Szemlén állt kameránk elé, hogy beszámoljon tapasztalatairól.

A Pajtaszínház program több hónapos előkészítést követően 2015 őszén indult be a Nemzeti Művelődési Intézet programjaként. Hat megye 24 településén működik, mintát adva a magyar kisközösségeknek. A program - melynek célja a vidéki amatőr színjátszás hagyományainak felélesztése, és a közösségek összekovácsolása - kiemelkedő szakmai háttérrel: a Magyar Teátrumi Társaság szakmai mentorálásával folyik.

 
Szabó Ágnes, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke a sajtótájékoztatón


Mint szakmai egyesület nem csak a professzionális színházi életben, de a közösségépítésben is szeretnénk részt venni. Olyan mentorokat: színész segítőket állítottunk az amatőr csoportok mellé, akiknek már volt gyakorlatuk amatőr csoportok mellett. Olyan segítőkre volt szükség, akik nem a maguk művészi elképzeléseit akarják keresztülvinni, sokkal inkább jókedvet teremtenek, ám jó tanácsokkal látják el az amatőr színjátszókat.

 
Szabó Ágnes interjút ad az MCOnet-nek

 
A mentoraink jól végezték a dolgukat - mondta el kameránk előtt Szabó Ágnes. Ők voltak azok, akik miatt nem lehetett lemondani azt a bizonyos szombat délutánt - teszi hozzá mosolyogva. Velük éppúgy összekovácsolódtak a csapatok, mint egymással. Volt, akik együtt szilvesztereztek, olyanok is, akik már eljöttek ide a Nemzetibe megnézni mentorukat. A Szemle 2 napja alatt a 24 csoport 340 fellépőjét láthatjuk 1-1 előadásban. Mintegy félezer néző-hozzátartozó is elkísérte a színjátszókat.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu