Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Liget Projekt keretében új cirkuszt is kapunk

2016. January 15. 14:05
A Liget Projekt keretében új cirkuszt is kapunk

Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár is kameránk elé állt a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléje, a XI. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál záráünnepségén.

A szervező Magyar Cirkusz és Varieté Kht. (MACIVA) az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, melynek új igazgatójától, Fekete Pétertől szakmai megújulást remél a minisztérium. (A szakember korábban a Békéscsabai Jókai Színházat vezette közmegelégedéssel.) A fenntartó EMMI nevében Závogya Magdolna elmondta: elgondolásuk szerint a magyar cirkuszművészetben van potenciál, mind a művészeti ág múltját, mind jelenét tekintjük. A kormány és a minisztérium reményei szerint a hazai cirkuszművészetet sokkal jelentősebb mértékben tudjuk majd bemutatni a világnak a Liget Projekt keretében megvalósuló új cirkuszberuházás után. Ennek a kormány a decemberi ülésén szavazott bizalmat.

 
Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár az MCOnet kamerája előtt


Az új, közép-európai léptékű cirkuszművészeti központ - melyről Fekete Péter is beszélt kameránk előtt - a helyettes államtitkár szerint a társművészetekre is pozitív hatással lesz, hiszen azokkal együttműködve fog működni. A mai fesztivál egy csepp ízelítőt adott ebből a megújulásból - szögezte le Závogyán Magdolna.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu