Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A kultúra eszköze lehet az életszínvonal emelkedésének - interjú Hoppál Péter államtitkárral

A kultúra eszköze lehet az életszínvonal emelkedésének - interjú Hoppál Péter államtitkárral

Az elkövetkező évek legfontosabb feladata a kulturális alapellátás megszervezése Magyarországon - nyilatkozta Dr. Hoppál Péter Kultúráért Felelős Államtitkár (EMMI) a Kulturális Alapellátás Kerekasztalának második ülésén.

 

Interjú Dr. Hoppál Péter Kultúráért Felelős Államtitkárral (EMMI)

 


Dr. Hoppál Péter Kultúráért Felelős Államtitkár, a kerekasztal elnöke és Závogyán Magdolna, a kerekasztal új titkára, kultúráért felelős helyettes államtitkárHoppál Péter kultúráért felelős államtitkár Balog Zoltán miniszterrel együtt 2014 szeptemberében azzal a céllal indította el a kerekasztalt, hogy a szakmai szervezetek vezetőivel közösen dolgozzák ki a kulturális alapellátás irányait.

"Örülök annak, hogy fél évvel ezelőtt megfogalmaztuk azt, hogy szükséges a civil szervezetekkel egy ilyen társadalmi együttműködés, amelyet a kerekasztal keretében tudunk kiteljesíteni"- hangsúlyozta.

Hozzátette: "A kerekasztal partnereitől, de máshonnan is érkeztek az elmúlt fél évben javaslatok, ötletek a kulturális alapellátás kiterjesztéséhez. Örülünk annak, hogy ennyire aktívak a civil szervezetek és látják, hogy partnernek tekintjük őket".

A Kulturális Kerekasztal legfontosabb üzenete az Emberi Erőforrások ágazatain belül Hoppál Péter szerint az, hogy próbáljunk meg úgy gondolkodni: a kultúra eszköze lehet annak, hogy az életszínvonalat emelni tudjuk Magyarországon.

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu