Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

A Kulturális Alapellátás Kerekasztala második alkalommal ült össze Hoppál Péter elnökletével

2015. March 17. 15:28
A Kulturális Alapellátás Kerekasztala második alkalommal ült össze Hoppál Péter elnökletével

Második alkalommal ülésezett 2015. március 17-én a Kulturális Alapellátás Kerekasztala. Az eseményen Dr. Hoppál Péter államtitkár, a Kerekasztal elnöke  köszöntötte a résztvevőket és bejelentette az új titkár személyét is: Závogyán Magdolnát.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága 2014. szeptember 30-án hívta össze először a Kulturális Alapellátás Kerekasztalt azzal a céllal, hogy a szakmai szervezetek vezetőivel közösen tárgyaljanak olyan lehetőségekről, melyeknek köszönhetően minél több emberhez eljuthat a minőségi kultúra Magyarországon. Tavaly húsz szervezet képviselőinek részvételével jött létre a kerekasztal, amely kijelentette: a kormány nem szeretné, ha Magyarországon bárki minőségi kultúra nélkül élne. A kerekasztal elnöke Hoppál Péter, titkára Cseri Miklós akkori kultúráért felelős helyettes államtitkár lett.

 

 

Dr. Hoppál Péter Kultúráért Felelős Államtitkár (EMMI) köszöntője (1.rész)
Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága 2015. március 17-én második alkalommal hívta össze a Kulturális Alapellátás Kerekasztalt. A tanácskozást Dr. Hoppál Péter államtitkár nyitotta meg, aki bejelentette: a kerekasztal titkárát tekintve változás következett be. Megköszönte Cseri Miklós eddigi munkáját, és elmondta: a feladatra megnyerték maguknak Závogyán Magdolnát, korábbi Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatót, aki a titkári feladatok mellett a kultúráért felelős helyettes államtitkári pozíciót is betölti március 1-től.

 

Dr. Hoppál Péter Kultúráért Felelős Államtitkár, a kerekasztal elnöke és Závogyán Magdolna, a kerekasztal új titkára, kultúráért felelős helyettes államtitkár

 

Dr. Hoppál Péter Kultúráért Felelős Államtitkár, a kerekasztal elnöke és Závogyán Magdolna, a kerekasztal új titkára


 
Hoppál Péter köszöntőjében elmondta: Ha a kulturális szokások szélesebb körben elérhetővé válnak, ha sokkal több emberhez tudják eljuttatni a minőségi kultúrát, akkor a kultúrszociológiai kutatások következtetése értelmében egyértelmű következménye lehet az, hogy az életszínvonal is emelkedhet.  Hozzátette: a Budapesttől távolabb eső régiókban, a peremterületeken sokkal nehezebb kulturális értékeket teremteni. Ha itt is sikerül kulturális produktumokat létrehozni és meg tudnak erősödni a helyi közösségek, akkor elindulhat az említett életszínvonal emelkedés. Arra is kitért: fontos, hogy már gyermekkorban megismerjék és megszeressék a gyermekek a kultúra adta élményeket, hiszen egy kultúrával, művészetekkel rendszeresen találkozó ember érzelmi intelligenciájában olyan fejlődés megy végbe, amely a felnőtt munkaerőpiaci világban is előnyökkel jár. 

 

 

Dr. Hoppál Péter, Kultúráért Felelős Államtitkár (EMMI) köszöntője (2.rész)
Az államtitkár arra is kitért: A Kultúrális Államtitkárságon belül úgy gondoljuk, hogy nem csak beszélni kell az ágazatok együttműködéséről, hanem tennünk is kell ezért. "Az államtitkárságon belül egy olyan szervezeti egységet hoztunk ezért létre, amelynek ez a feladata. Emellett a szakmai és minisztériumi szervezeteken kívül is érdekünk az együttműködés" - tette hozzá Hoppál Péter. A Kulturális Alapellátás Kerekasztalának tanácskozása a köszöntőt követően  zártkörűen folytatódott.

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu