Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Keleti Nyitás hírek

A thaiföldi gazdasági együttműködésért folytatott versenyben Magyarország az élen áll

2016. October 24. 12:43
A thaiföldi gazdasági együttműködésért folytatott versenyben Magyarország az élen áll

Szorosabban kell együttműködnie az EU-nak Thaifölddel - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután részt vett az EU és ASEAN külügyminiszteri találkozón.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az Európai Unió "egyfajta politikai bojkottot vezetett be Thaifölddel szemben", ami "teljesen a józan ésszel ellentétes, logikátlan lépés", ezért javasolni fogja ennek azonnali újragondolását. A Thaifölddel folytatott gazdasági együttműködésért nagyon komoly verseny folyik, ugyanis ez a távol-keleti térség egyik legígéretesebb gazdasága - magyarázta. Hozzátette: Európa "félreértelmezett vagy mondvacsinált okokkal" kizárja magát ebből a versenyből, ami kifejezetten rossz döntés.

 

Thaiföld, Szijjártó Péter, keleti nyitás, EU

A thaiföldi gazdasági együttműködésért folytatott versenyben

Magyarország az élen áll

 

A külügyminiszter kiemelte: a "pragmatikus és racionális magyar külpolitika" már érezteti hatását, mert a thaiföldi gazdasági együttműködésért folytatott versenyben Magyarország az élen áll európai vonatkozásban. A magyar prémium élelmiszeripari termékek iránti magas keresletből adódóan a thaiföldi hatóságok elkezdték megadni a szükséges exportengedélyeket, így megkapták az exportengedélyt a libamájra, amelyből már szállítottak is Thaiföldre, és folyamatban van a baromfitermékekre, valamint a kacsahúsra vonatkozó exportengedély megadása - közölte. Hozzáfűzte: így a prémium kategóriás magyar élelmiszeripari termékek egyik legfontosabb célpiaca lehet az ázsiai ország.

 

Kormany.hu/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu