Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.26. - Friday, Ervin napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

2016 történelmi év lesz az infokommunikációban

2016. February 15. 17:39
2016 történelmi év lesz az infokommunikációban

Ezt a Magyar Telekom Csoport Kommunikációs Igazgatója fogalmazta meg február 13-án, a második InfoBálon.  Biró Albert, az Informatika a Társadalomért Egyesület felügyelőbizottsági elnöke a programozási nyelvet a XXI. század nyelvének nevezte.

Bánhegyi Zsófia, aki egyben a bál szervezőjének, az Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) Multinacionális tagozatvezetője is - és így az IVSZ elnökségének tagja - az InfoBálon elmondott köszöntőjében felhívta a figyelmet, hogy az infokommunikáció tulajdonképpen nem egy iparág, sokkal inkább egy horizontális lehetőség, amely életünk minden területén jelen van, az utóbbi tíz évben teljesen átformálta azt. Bánhegyi Zsófia feladata egyébként az IVSZ-ben a multinacionális tagok képviselete. Az infokommunikáció nem csak a gazdaságra, de a társadalomra is hatással van , még etikai kérdéseket is felvet, elég csak az Überre gondolni - összegezte gondolatait Bánhegyi Zsófia. Kijelentette, hogy az idei év történelmi jelentőségű lesz az infokommunikáció számára: ennek kapcsán utalt a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke, Vágujhelyi Ferenc által is említett Digitális jólét programjára, valamint azokra a kezdeményezésekre, melyek gyökeres változásokat hozhatnak. végül pozíciójához hívek kiemelte a multik jelentőségét az IKT-szektorban, akik erejüknél fogva hazánkba hozhatják a technológiai vívmányokat. Egyúttal felhívta figyelmüket különleges felelősségükre, hiszen ezek a termékeknek a társadalmi hatása sem elhanyagolható.


Bánhegyi Zsófia, az IVSZ Multinacionális tagozatvezetője, a Magyar Telekom Csoport Kommunikációs Igazgatójának köszöntője

 
Biró Albert, az Informatika a Társadalomért Egyesület felügyelőbizottsági elnöke beszédében felhívta a figyelmet rá, hogy a programozás, a kódolás az a nyelv, mely a XXI. században minden területen versenyelőnyhöz juttatja azt, aki ezzel a képességgel rendelkezik, aki ezt a nyelvet ismeri.


Biró Albert, az Informatika a Társadalomért Egyesület felügyelőbizottsági elnökének beszéde


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu