Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.23. - vasárnap, Alfréd napja van.

Innováció - Kutatás - Találmány

InfoBál másodszor

2016. február 15. 16:42
InfoBál másodszor

Laufer Tamás, a szervező IVSZ elnökének megnyitója után Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke tartott beszédet.

Köszöntök mindenkit a jubileumi InfoBálon, hiszen kettes számrendszerben gondolkodva ez az InfoBál 10 - ezzel a hangzatos bonmot-tal üdvözölte az illusztris meghívottakat Laufer Tamás a második InfoBálon, az informatika ünnepén, az infokommunikációs szektor legelőkelőbb rendezvényén, melyet a Budai Várban, a Magyarság Házában tartottak. Az Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke megnyitójában legutóbbi, az MTA-ban rendezett konferenciájuk tapasztalatait felidézve elmondta: a mesterséges intelligencia közeljövőben várható hallatlan ütemű fejlődése a hazai oktatás szerepére hívja fel a figyelmet. 
Laufer Tamás, a szervező IVSZ elnökének megnyitója


Vágujhelyi Ferenc a bál egyik védnökeként kapott szót. Felhívta a figyelmet azokra a sztereotípiákra, melyek még ma is élnek az informatikusokkal kapcsolatban. Leszögezte: ma már az infokommunikációs szektor termékei áthatják életünk minden szegmensét. Emlékeztetett a kormányzat által tavaly meghirdette Digitális jólét programra, mely az információs alapstruktúra megteremtésén túl speciális területekre koncentrál, mint a digitális oktatás vagy a sigitális start up-ok segítése. Leszögezte ezt a digitális jólétet csak a hazai és multinacionális cégek, a kormányzat és a civil szektor összefogásával lehet elérni. Köszöntőbeszédet mondott Bánhegyi Zsófia  Magyar Telekom Csoport Kommunikációs Igazgatója, és Bíró Albert, az Informatika a Társadalomért Egyesület felügyelőbizottsági elnöke is.

 
Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnökének beszéde


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu