Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Nagy, közös történelem fűzi össze népeinket - mondta Orbán Viktor Németországban

2016. April 19. 16:16
Nagy, közös történelem fűzi össze népeinket - mondta Orbán Viktor Németországban

Magyarország kiáll Berlin mellett és további kezdeményezésekkel támogatja Angela Merkel német kancellárt - jelentette ki a magyar kormányfő kedden Pfalzban.

Orbán Viktor hétfőn Stuttgartban a felújított magyar főkonzulátus épületében tárgyalt Dieter Zetsche-val, a Daimler elnökével, majd előadást tartott 250 német gazdasági vezető előtt. Kedden Erwin Teufellel, Baden-Württemberg tartomány korábbi miniszterelnökével való találkozással folytatta német körútját. Az európai kereszténydemokrácia jövőjéről és az Európai Unió válságjelenségeiről volt szó az eszmecserén. Később Helmut Kohl korábbi kancellár fogadta otthonában a magyar miniszterelnököt. A látogatás során a Bild című német lapnak Orbán elmondta: házigazdája, Helmut Kohl a német–magyar barátság szimbóluma.


Orbán Viktor


Orbán Viktor múlt héten Portugáliában vetette fel Schengen 2.0-ás akciótervét, melyhez európai körúton gyűjt támogatókat.


A Bild online kiadásában megjelent beszámoló szerint Orbán a volt kancellár oggersheimi otthonában kijelentette: "Magyarország és én mint miniszterelnök kiállunk Berlin mellett és támogatjuk Angela Merkelt az aktuális európai kihívások leküzdésében olyan további kezdeményezésekkel, mint az akciótervünk" - utalt a kormányfő a Schengen 2.0 tervre, melyhez európai körútján fog támogatókat gyűjteni. A miniszterelnök Bonnban megtekintette az Adenauer-emlékházat, de találkozik Timotheus Höttgessel, a Deutsche Telekom elnök-vezérigazgatójával is.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu