Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Schengen 2.0-hoz gyűjt támogatókat Orbán Viktor európai körútján

2016. April 15. 14:36
Schengen 2.0-hoz gyűjt támogatókat Orbán Viktor európai körútján

A magyar miniszterelnök tíz pontból álló javaslatcsomagja Európai Bizottság migrációs válságra tett javaslatainak alternatíváját nyújtja.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a migrációs válságot nem a bevándorláspolitika, hanem Schengen újraértelmezésével kell megoldani. 10 pontból álló javaslata ezért az Európai Unió külső határainak védelmét, és az EU-n belüli szabad mozgás megvédését célozza. Schengen 2.0 tervét Lisszabonban, a Demokrata Centrumpártok Internacionáléján hozta nyilvánosságra, melynek egyik alelnöki tisztségét betölti.Orbán Viktor miniszterelnök kitüntetést ad át Mario David korábbi EP-képviselőnek a lisszaboni magyar nagykövetség épületében 2016. április 14-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs


Orbán Viktor akciótervét rövidesen a visegrádi országoknak, valamint az EU-s miniszterelnököknek is elküldi, Németországban, és több más európai országban pedig személyesen kampányol mellette. Véleménye szerint a határokat kell megvédeni, nem pedig bevándoroltatással megoldani a népesedési problémákat. A magyar kormányfő már portugáliai látogatása során megbeszélést folytat Pedro Passos Coelhóval, a portugál néppárt (PSD) elnökével, és Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfővel. "Ha nem állítjuk meg Brüsszelt egy népszavazással, akkor valóban ránk fognak kényszeríteni (...) olyan embertömegeket, akikkel mi nem akarunk együtt élni" - jelentette ki.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu