Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.27. - Monday, Hella napja van.

Belföldi hírek

Ma Közép-Európában nagyobb a sajtószabadság, mint Nyugat-Európában

2016. January 13. 06:22
Ma Közép-Európában nagyobb a sajtószabadság, mint Nyugat-Európában

Ezt Orbán Viktor jelentette ki a Magyar Rádió 180 perc című műsorában, a kölni, szilveszteri atrocitások utóéletét értékelve. "Én nem akarom az évet ideológiai természetűnek tűnő vitákkal kezdeni, de régóta mondom, hogy a mostani formájában, ebben a modern formájában a liberális gondolkodásmód, a liberalizmus szembefordult a szabadsággal - jelentette ki a Kossuth Rádióban január 8-án.

"Az, hogy a liberálisok bizonyos elveket dogmákká merevítettek, és kötelezővé akarják tenni, rosszat tesz a szólásszabadságnak" - tette hozzá a miniszterelnök. Akik bennünket akarnak kioktatni szólásszabadságból, a bevándorlókhoz kapcsolódó negatív híreket elfojtják – mondta. A liberális szellemiségű nyugati politikusokról elmondta még: "Bizonyos fejleményei a valóságos életnek nem esnek egybe az ő ideológiai nézeteikkel, mert ők be akarják fogadni a menekülteket vagy a bevándorlókat, szerintük az jó dolog, hogy bevándorlók érkeznek egy országba."Kölni tüntetés a polgármester és a kancellár asszony ellen

"Valójában a szabadság nevében most rosszat tesznek a demokráciában, és nem szabadságra épülő rendszer felé haladnak - véli a kormányfő - , ezért ma Közép-Európában szélesebb és mélyebb, színesebb a sajtószabadság, mint számos nyugat-európai országban. Az egész mostani eset, a zaklatások, molesztálások esete – túl a közbiztonság kérdésén – erre a tényre: a vélemény-, nyilvánosság és sajtószabadság nyugat-európai állapotának a helyzetére hívja fel a figyelmet" - jelentette ki Orbán Viktor.


kormány.hu / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu