Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Danke, Frau Merkel - a migránsválság kezelésének magyar mintája felértékelődhet

2016. January 09. 15:26
Danke, Frau Merkel - a migránsválság kezelésének magyar mintája felértékelődhet

Danke, Frau Merkel! felirattal tüntettek német nők a kölni dómnál, néhány nappal a szilveszter éjszakai  molesztálások és rablások után, amit csoportokba szervezett bevándorlók követtek el. A kölni rendőrség által letartóztatott arab bevándorlók többségében szírek, és 2015-ben érkeztek Németországba. Miután bebizonyosodott, hogy a párizsi terrortámadásban is részt vettek újonnan érkezett illegális bevándorlók, ezúttal  migránsok egy részének újabb deviáns cselekményével kell szembesülnünk. Mindez egyre hangsúlyosabban veti fel az európai határok védelmének kérdését, és állítja középpontba a migránskérdés kezelésének magyar mintáját.

Az európai emberek hétköznapi valóságába is elkezdett beszüremleni a 2015-ös migránsinvázió hatása. Természetesen legelébb abban a Németországban, mely meghívólevelet küldött a szír polgárháború menekültjeinek.  Több német városban ért atrocitás –  verbális erőszak, szexuális molesztálás, rablás, tettlegesség, de előfordult nemi erőszak is – nőket szilveszter éjszakján. A terrortámadásokra kihegyezett német rendőrséget váratlanul érték az események, és a politikai korrektség hagymázas elveitől befolyásolva késlekedett megakadályozni e köztörvényes bűncselekményeket. A német média ezek után napokig hallgatott a botrányos esetekről, a liberális irányultságú emberjogi és feminista szervezetek pedig szintén nem szólaltak meg az áldozatok védelmében. Ám a közösségi oldalakon, majd a helyi médiákban a megalázott nők áttörték a hallgatás falát.


A molesztálások a legtömegesebben Kölnben történtek, egy rendőri vezető így foglalta össze a sajtónak az eseményeket: „A teret és a dóm lépcsőjét elfoglalta egy több ezres tömeg, amely migrációs háttérrel rendelkező férfiakból állt. Különböző pirotechnikai eszközöket és palackokat hajítottak a tömegbe… a rendőri vezetésnek világossá vált, hogy ez a helyzet súlyos, esetleg halálos sérülésekhez is vezethet és az a döntés született, hogy ki kell üríteni a műveleti területet. Igazoltatásnál több migráns a szemünk láttára összetépte a regisztrációs papírját és azt kiabálták, holnap úgyis szerzek másikat. Többen kinevettek minket, hogy mit akarunk. Mi szírek vagyunk, és Merkel hívott meg minket – mondták – szóval több tiszteletet.”Merkel asszony! Ön tehet azért, hogy féltem a gyerekeimet és unokáimat - szól ennek a német asszonynak a felirata a kölni tüntetésen. Fotó: Wolfgang Rattay / Reuters

Más nagyvárosokban, így Stuttgartban vagy Hamburgban is nőkre támadtak arab nemzetiségű bevándorlók. A hírek szerint Hamburgban 10-15 arab valóságos vadászatot rendezett fiatal nőkre. Míg eleinte az eseményekről beszámoló tudósítások eltitkolták a tettesek nemzetiségét, a hamburgi botrányos események kapcsán már arab származású "menedékkérőkről” írnak. Más országokban, így a svájci Zürichben is voltak hasonló esetek az év utolsó napján, sőt a közvélemény nyomására az is kiderült: Németországban már korábban is előfordultak a szilveszter éjszakaihoz hasonló esetek. A németeknél jóval kevesebb migránst fogadó Finnországban viszont sikerült megakadályozni, hogy az újév ünneplésére az utcára sereglő emberek közé frissen érkezett migránsok keveredjenek.A kölni polgármesterasszony, Henriette Reker a német nőktől várná el, hogy alkalmazkodjanak az újonnan érkezők kultúrájához. Fotó: Wolfgang Rattay / Reuters

Emlékszem, tavaly nyáron, Budapesten két régi barátom alaposan összeveszett azon, hogyan is kell viszonyulni az Európába megindult arab bevándorláshoz. Mára kiderült, hogy nem liberális gondolkodású, jóhiszemű barátomnak, hanem a társaságunkat megtisztelő hölgynek volt igaza, aki alaposan felkapta a vizet azon, hogy barátom nem veszi számításba: az arab kultúrában a nők nem egyenrangúak a férfitársadalommal, és az ezerszám beözönlő arab férfi benne félelmet kelt a jövőre nézve. Bevallom, jómagam sem gondoltam volna fél évvel ezelőtt, hogy a határainkon mint kés a vajban áthaladó illegális bevándorlók egy kisebbsége alig néhány hónapos itt tartózkodás után felrúgja az együttélés szabályait. Jelenleg úgy tűnik, Európát – mely liberális elvei szellemében arab tömegeket fogad be – éppen ezekre az elvekre hivatkozva zsarolja meg egy cseppet sem liberális bevándorló kisebbség. Az események pedig tovább növelik a szakadékot a nyugat-európai döntéshozók és választóik között.

 
Német nők százai állnak a nyilvánosság elé a rajtuk esett sérelmek miatt


H.R.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu