Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.18. - Saturday, Erik napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Vasúti fejlesztések a Balatonnál

2015. November 18. 12:54
Vasúti fejlesztések a Balatonnál

Befejeződött a 30-as számú vasútvonal Lepsény–Szántód-Kőröshegy közötti szakaszának teljes körű korszerűsítése. Rövidebb menetidő, korszerű állomások várják a kül-, és belföldi turistákat a felújított dél-balatoni vasútvonalon. Ez a fejlesztés sokak nyári szabadságát teheti komfortosabbá.

Az átadó ünnepségen Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta: a legutóbbi pályakorszerűsítés csaknem 50 éve történt, azóta a pálya állapota annyira leromlott, hogy jelentős hosszban csak 60 kilométer/órás sebességgel lehetett közlekedni. A fejlesztésnek köszönhetően azonban újra 100 kilométer/órával haladhatnak a vonatok Lepsény és Szántód–Kőröshegy állomások között. A fejlesztések során új magasperonokat és esőbeállókat építettek Balatonaliga, Szabadisóstó, Zamárdi-felső állomásokon, Balatonvilágos, Szabadifürdő, Balatonszéplak felső, Balatonszéplak alsó és Zamárdi megállóhelyeken.Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára tartott sajtótájékoztatót a felújított vasúti szakasz átadásán 2015. november 17-én


Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára elmondta: „A dél-balatoni vasútvonal rekonstrukciója a Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy közötti, körülbelül 53 km hosszú szakasz átépítésével jövő tavasszal folytatódhat. A kivitelezési közbeszerzési eljárást a NIF Zrt. október végén kiírta. A fejlesztés várhatóan 2018-ban fejeződhet be. A projekt keretében felújítjuk a Kaposvár és Pécs irányából a balatoni vasútvonalakra ráhordó Kaposvár–Fonyód vasútvonalat is. A beruházás eredményeként a jelenlegi 75-80 perces menetidő 55 percre csökkenhet a somogyi megyeszékhely és a Balaton között. A magyar tenger így nemcsak a fővárosból, hanem a dél-dunántúli nagyvárosokból is gyorsabban és kényelmesebben elérhető el.
Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője kifejtette: „Ezzel a fejlesztéssel nemcsak impozáns és esztétikus infrastruktúra jött létre, hanem olyan régóta várt beruházás valósult meg, amely az utasbiztonság, a komfortérzet megteremtése mellett a térség gazdaságának oly fontos turisztikai ágazatát is erősíti.


Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt./MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu