Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Varga Mihály: nyolcmilliárd forint jut a Pest megyei fejlesztésekre

2021. March 08. 10:15
Varga Mihály: nyolcmilliárd forint jut a Pest megyei fejlesztésekre

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy a kormány nyolcmilliárd forintnyi turisztikai fejlesztés megvalósulását segíti Pest megyében.  

A nagymértékű támogatásra egyértelműen szükség van, hiszen a pandémia egy éve alatt rengeteg megpróbáltatás érte a turisztikai szerepvállalókat. A kormány összesen 4,3 milliárd forint extra támogatást nyújt Pest megyének a fellendülésért.  

 

Varga Mihály kitért rá bejegyzésében, hogy panzió- és szállodafejlesztési pályázatokról döntöttek. A térségben nyolc új panzió építését kezdik el idén, kilenc további szállodában pedig fejlesztéseket hajtanak végre az összegből. Több település is részesül a támogatásból: Bugyi, Csomád, Dabas, Gödöllő, Herceghalom, Péteri, Vasad, Vecsés, Verőce, Visegrád és Zsámbék már biztosan számolhat a pénzzel.  

 

Turisták

 

A járvány miatt megtépázott turizmust a kormány több más intézkedéssel is segíti, a pénzügyminiszter taglalta az ágazati bértámogatás fontosságát is. 115 ezer ember munkáját védték meg eddig vele, illetve rengeteg egység ezek miatt maradhat talpon. A bevételkiesések megtérítésére is hangsúlyt fektetnek, a járulékkedvezmények és az adóterhek csökkentése is nagy segítség.   

 

Varga szerint, ha az átoltottság megfelelő mértékű lesz, a turizmus újra fellendülhet, hiszen az emberek szívesen kirándulnának már belföldön, amelyre a lehetőség adott lesz.     

 

M. A. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu