Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

V. Németh: a helyi értékeknek brandépítő szerepük van

2016. February 26. 14:12
V. Németh: a helyi értékeknek brandépítő szerepük van

Erről februr 25-én, az I. Hungarikumok a turizmusban, turizmus a hungarikumokért konferencián beszélt V. Németh Zsolt hungarikumokért felelős államtitkár az MCOnet-nek nyilatkozva.

A hungarikumok, de a Nemzeti Értéktárban lévő kincseink többsége ismert és elismert, szerepel különböző más regiszterekben is - mondta V. Németh Zsolt. Ezeket gyakran szakmai védjeggyel is ellátják, legyen az akár az uniós védjegyrendszer valamely eleme: földrajzi árujelző, vagy eredetvédelem. Szerepelhetnek magyar értékeink, hungarikumaink az UNESCO vilgörökségi listáján is akár kulturális értékként vagy világörökségi helyszínként.

 
V. Németh Zsolt hungarikumokért államtitkár nyilatkozik

Azonban a hungarikumoknál jelen van egy plusz elem is, a szerethetőség, mert ekkor érjük el vele a célt. ebben az esetben tudjuk szinte azonosítójegyként használni, kötődni hozzá. A turizmus gazdaságfejlesztési eszközeként is ekkor használható hatékonyan. Nem biztos, hogy például az alföldi szikes tavak elég attraktívak ahhoz, hogy ezt a szerepet betöltsék. V. Németh leszögezte: nem csak a végeredmény fontos, hanem az odavezető út is: a hungarikum-gondolat alkalmas rá, hogy közösséget teremtsen: már a gyűjtés során fel kell, hogy keressék a fiatalabbak az időseket. A helyi értékeket emellett fel lehet használni akár egy brand felépítésére, ezen keresztül pedig a gazdasági érdekek érvényesítésére is.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu