Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Új gyermek-víziparadicsommal bővül a Gyulai Várfürdő

2022. January 10. 12:15
Új gyermek-víziparadicsommal bővül a Gyulai Várfürdő

A Kisfaludy Turisztikai Program keretében gyermek-víziparadicsommal bővül a Gyulai Várfürdő.

Elindult a Gyulai Várfürdőben az új gyermek-víziparadicsom építése, amit a Kisfaludy Turisztikai Program több mint 1 milliárd forint támogatásából valósítanak meg.


Gyermek-víziparadicsommal bővül a Gyulai Várfürdő

 

A Gyulai Várfürdő 2021-ben 2,9 milliárd forintot nyert el a Programon keresztül, amit 10 százalék önerővel egészítettek ki. Az összegből 2 nagyobb fejlesztést terveznek megvalósítani, viszont már most látni lehet, hogy 1 milliárd forinttal kell kiegészíteni a támogatást.

 

A beruházás előkészületi munkáit a 2001-ben épült gyermekmedence elbontásával kezdték meg, ide tervezik a kétszer nagyobb alapterületű gyermek-víziparadicsom részleget kialakítani, ahova még Törökországból behozott csúszdákat is elhelyeznek.

 

A másik fejlesztési cél, hogy a jelenleg favázas szerkezetű wellness részt elbontsák és egy termálpalotát alakítsanak ki a helyén. Mindemellett új öltözőkkel és új éttermi szolgáltatásokkal bővülne a Várfürdő főépülete.

 

A beruházás jelenleg az engedélyes tervek kiadásánál jár, leghamarabb 2022 őszén indulhatnak el a munkálatok. A tervek szerint 2023 során befejeződik a Gyulai Várfürdő fejlesztése.

 

BG

Forrás: MTI, MagyarÉpítők

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu