Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Turizmus díjat nyert a Sziget fesztivál

2017. October 09. 14:00
Turizmus díjat nyert a Sziget fesztivál

Idén a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Sziget fesztiválnak ítélte oda Budapest turizmusáért díjat, az elismerést azoknak ítélik oda, akik segítik Budapest márkaépítését, nemzetközi szinten is erősítik a magyar főváros vonzerejét.

 

Somogyi Zoltán, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének főtitkárhelyettese elmondta, hogy az első fél év adatai alapján világszerte az idei lehet a legjobb év a válság óta a turizmus számára, de az ágazat globálisan már 1995 óta folyamatosan nagyobb mértékben nő a gazdaságnál. Sokan a turizmus új korszakát, az "Age of Tourism" eljöttét emlegetik - fogalmazott, hozzátéve, hogy az előrejelzések szerint 2030-ra a turisták száma világszerte elérheti az 1,8 milliárdot. 

 

Budapest turizmusáért díjat nyert a Sziget fesztivál

Budapest turizmusáért díjat azoknak ítélik oda, akik segítik Budapest márkaépítését, nemzetközi szinten is erősítik a főváros vonzerejét


Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy véget ért a 2030-ig szóló turizmusfejlesztési keretstratégia társadalmi vitája, a dokumentumot hamarosan a kormány tárgyalhatja. A tervek szerint a turizmusból származó éves bevételek - Ausztriához hasonlóan - a GDP 16 százalékára emelkedhetnek, az ágazat ennek érdekében csaknem 800 milliárd forint fejlesztési forrásra számíthat. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu