Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Turisztikai ügynökség: esély van a nyári belföldi rekordforgalomra

2021. May 03. 15:28
Turisztikai ügynökség: esély van a nyári belföldi rekordforgalomra

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben kifejtette, hogy a belföldi turizmusban rekordforgalomra készülnek. Mindezt az előfoglalások száma alapján állítja a vezető.  

A nyári rekordforgalmat vetítette előre a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az előfoglalások száma hétről hétre nő, az összesítés alapján elmondható, hogy főleg júliusra terveznek kirándulást a magyarok. A vidéki szálláshelyeken a nyári hónapokra már közel egymillió vendégéjszakát lekötöttek havi bontásban, júliusra 1,1 milliót. 

 

A belföldi rekordforgalom természetesen a Balaton térségébe koncentrálódik, a tó térsége gyakorlatilag megtelt a foglalások alapján. A magyar tengert követi a Mátra-Bükk, Debrecen és térsége a népszerűségi listán, illetve Budapest környéke még a legfelkapottabb üdülési cél.  

 

Balaton

 

Guller az interjúban úgy nyilatkozott, támogatják az elektromos hajózás elterjedését, több szálloda épül, számos strand megújul, és jövő tavasszal új kompot állítanak forgalomba, hogy a Balaton és környéke európai, környezetbarát hely legyen.  

 

Annak érdekében, hogy a külföldi turistákat a határnyitások után idecsalogassák, már most nemzetközi kampányokat indítanak. Guller bizakodó, szerinte már úton vagyunk egy normális élet felé. Kihangsúlyozta, hogy az elérhető szolgáltatások, megnyílt szálláshelyek és fürdők, éttermek csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu