Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.30. - Saturday, Jeromos napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Tunéziában tartotta éves közgyűlését a MUISZ

2016. April 08. 14:49
Tunéziában tartotta éves közgyűlését a MUISZ

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége - fennállásának 42 éves történetében először - első ízben rendezte külföldön konferenciáját. A MUISZ gesztusa azt jelzi, a tavalyi fájdalmas események ellenére nagy a magyarok bizalma az észak-afrikai ország iránt.

A tengerparti üdülőparadicsomban, Sousse-ban, a négycsillagos Riadh Palms hotelben tartott konferencián többek között részt vett Selma Elloumi Rekik, Tunézia turisztikai minisztere, Mohamed Ali Toumi, a Tunéziai Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Radhousane Ben Salah, a Tunéziai Szállodák Szövetségének elnöke, valamint magyar részről Szentgyörgyi Zoltán, hazánk Tunéziai nagykövete, és Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Rajtuk kívül több magyar utazási iroda vezetője is részt vett Sousse-i konferencián, demonstrálva, hogy Tunéziát biztonságos országként ajánlhatják a figyelmünkbe.Erdei Bálint, a Magyar-, és Mohamed Ali Toumi, a Tunéziai Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Fotó: MCOnet


Erdei Bálit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke a közgyűlés nyitányaként elmondta: tavaly ősszel határoztak a külföldön tartandó közgyűlésről, melyre több ajánlatot is kaptak, ám a magyarok által régóta látogatott Tunéziát választották. A kellemes klíma, a homokos tengerpart, a gazdag történelmi és kulturális hagyományok tették évtizedeken át kedvelt uticéllá számunkra ezt az országot - szögezte le a MUISZ elnöke, majd hozzátette: a terrorfenyegetettség azonban az elmúlt években sajnos Tunéziát is elérte. Erdei Bálint egyértelműen kinyilvánított, hogy a közgyűlés helyszínének megválasztása ezzel kapcsolatban is üzenetértékkel bír azok számára, akik szerint a turizmus fejlődését a terrorizmus megállíthatja. Végül kifejezte reményét, hogy hozzá tudunk járulni a tunéziai turizmus újbóli fellendüléséhez.


MCOnet International, Fotó: MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu