Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Tovább folytatódik a turistaházak fejlesztése hazánkban

2021. June 07. 13:10
Tovább folytatódik a turistaházak fejlesztése hazánkban

Közel 100 turistaház felújítását támogatta a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-Fejlesztési Program. A turisták egyik közkedvelt helyszínén, a sukorói Sorompóvölgyi Turistaházat adták most át. Jelenleg 40 szálláshely fejlesztése van folyamatban- jelentette be az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-Fejlesztési Program során eddig 98 turistaház felújítását támogatták, melyből 40 szálláshely fejlesztése jelenleg is folyamatban van.

 

Kerékpárutak épültek a Velencei-tó körül

 

A Budapest-Balaton kerékpárút egyik legfontosabb állomása Sukoró. A most felújított 56 férőhelyes Sorompóvölgyi Turistaház, az aktív turisták 1-2 éjszakás fogadására számít.

 

A turisták egyik kedvelt utazási célja Sukoró és a Velencei-tó környéke. Az elmúlt időszakban a tó és környéke jelentős fejlesztésnek indult, mivel kiépült a Velencei tavat bekötő bicikliút, valamint a Sukoró-Nadap kerékpárút is. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően fellendült a kerékpáros turizmus is.

 

"Az elmúlt évtizedek alatt leromlott állapotúvá vált, szemetes, pókhálós környék most egy modern, minden igényt kielégítő, XXI. századi turistaházat kapott"- osztotta meg gondolatait Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva, Sukoró polgármestere, a turistaház átadásával kapcsolatban.

 

A Sorompóvölgyi Turistaház fejlesztése az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 310,5 millió forint támogatásával, valamint Sukoró Önkormányzatának további 35,5 millió forint kiegészítésével valósult meg.

 

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, hogy amikor a családjával körbetekerték a Balatont, akkor nehézséget okozott számukra, hogy akár 1 éjszakára is szállást találjanak. Bízik benne, hogy a turistaház ezen változtatni fog.

 

A felújítás során akadálymentesítették az épületet, így a mozgáskorlátozottak is gond nélkül használhatják. A turistaház matracszállásra kialakított tetőtere pedig iskolás osztályok és nagyobb turistacsoportok elszállásolására alkalmas. A létesítmény közvetlen közelében felfedezhető a Sukorói Néprajziház, a panorámás pincesor, a Református templom, illetve a turistaháztól egynapos túrával bejárhatóak a helyi és környékbeli látnivalók is.

 

BG

Forrás: MTI

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu