Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Tovább fejlődik a Balaton kerékpáros turizmusa

2022. October 17. 19:17
Tovább fejlődik a Balaton kerékpáros turizmusa

Új, 10,6 kilométeres kerékpárutat adtak át Balatonberén, Balatonszentgyörgy és Vörs között.

A Kis-Balatoni kerékpárút-hálózatot a Balatoni Bringakörrel összekötő 10,6 kilométeres kerékpárútból Balatonberény és Vörs közötti szakaszon 5,6 kilométer új építésú. A fejlesztést a Széchenyi 2020 Program keretében 470 millió forint európai uniós forrásból valósult meg.

 


Tovább fejlődik a Balaton kerékpáros turizmusa

A beruházással nemcsak az érintett települések, hanem az egész balatoni régióra jó hatást gyakorol, mert több kerékpáros turista fedezi majd fel a somogyi tájakat. Ezen kívül munkába járás szempontjából is hasznos a fejlesztés.

 

Eddig csak az elhivatott kerékpárosok jutottak el Vörsre, azonban ettől kezdte akár kápolnapusztai Bivalyrezervátumig biztonságos körülmények között juthatnak el- Keszthelytől Vörsig végig aszfalton, onnan pedig kiváló minőségű murvás úton haladhatnak tovább.

 

A 2021 év során elkészült Vörs-Sávoly útszakaszon a hidat a Vízügyi Igazgatóság építette meg, a három pihenőből pedig egyet-egyet Vörs önkormányzata, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ), illetve a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda hozott létre, az útfelújítás költségeit az MKSZ biztosította.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu