Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Több turista érkezett tavaly hazánkba, mint az ország lakossága

2016. February 10. 16:12
Több turista érkezett tavaly hazánkba, mint az ország lakossága

A turizmus újabb rekordévet zárt 2015-ben - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait kommentálva.

A miniszter kiemelte, a vendégek száma jelentősen, 10 millió 350 ezerre nőtt, soha ennyi látogató Magyarországon nem volt. A vendégéjszakák száma 25,7 millióra emelkedett, így a turizmus szálláshelyei rekordbevételt, 368 milliárd forintot értek el. A miniszter hangsúlyozta, a következő években a turizmus növekedése tartós maradhat. A részletekről szólva Varga Mihály kifejtette, kedvező, hogy nemcsak Budapesten, hanem az ország valamennyi régiójában nőtt a vendégek és a vendégéjszakák száma. A turizmus részaránya a bruttó hazai termékben (GDP) már meghaladja a 9 százalékot, míg néhány évvel ezelőtt még 7 százalék volt ez az arány. A kormány ebben az évben 8,5 milliárd forintot biztosít turisztikai marketingre - közölte a miniszter.

 
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 2016. február 10-i sajtótájékoztatója


A belföldi turizmus is szépen fejlődik, az elmúlt évben az 1,2 millió SZÉP-kártyára a munkáltatók 90,5 milliárd forintot töltöttek fel, ami 20 százalékkal több az előző évinél. Varga Mihály örömteli folyamatnak nevezte, hogy a munkáltatók egyre inkább érzik: a munkavállalók megtartásának eszköze a béremelésen túl a plusz juttatás.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu