Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Több milliárdból újították fel a királyréti és a kemencei erdei vasutat

2021. August 30. 20:28
Több milliárdból újították fel a királyréti és a kemencei erdei vasutat

A Királyréti Erdei Vasút és a Kemencei Múzeumvasút  a kormány ökoturisztikai fejlesztésének köszönhetően 2 milliárd forint támogatásból megújult.

Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy a Királyréti Erdei Vasút 10 kilométeres pályaszakaszán a régi talpfákat korszerű beton keresztaljakra cserélték, megújultak a peronok, a vízelvezető rendszer, továbbá a pályaszakaszokon található hidak és váltók is.  Kismaroson és Szokolyán a zajterhelés miatt zajcsökkentő betéteket helyeztek el.

 

Napelemek vannak a kisvasutakon

 

Az agrárminiszter elmondta, hogy a kormány 2010 óta hozzáfogott az ökoturisztikai hálózatok fejlesztéséhez, melynek keretében az erdei turizmushoz kapcsolódó infrastruktúra megújulását 20 milliárd forinttal támogatta.

 

A Börzsöny kedvelt turisztikai célpont. Az utóbbi években több fejlesztést is megvalósítottak a térségben: megépült a csóványosi kilától, a Királyréti kiránduló központ, a Toronyalja pálos emlékhely, a Várhegy kilátó, továbbá tanösvények, parkolóhelyek, pihenőhelyek és játszóterek.

 

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára- aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is-, elmondta, hogy a Dunakanyarban 33%-kal több turista látogatott el. Hozzátette még, hogy a Börzsönybe látogatók találkozhatnak Vili 1 és Vili 2 napelemes kisvasutakkal.

 

BG

Forrás: MTI, Magyar Nemzet

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu