Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Tatabányán emlékkeresztet állítottak a Turul madárnál

2021. September 13. 17:21
Tatabányán emlékkeresztet állítottak a Turul madárnál

Tatabányán a Kő-hegyen található Turul emlékműnél keresztet állítottak az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) emlékére.

A Vérteserdő Zrt emlékkeresztet állított az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus emlékére a Turul madárnál, az országzászlók közelébe.

 

Egyre fontosabbak a vallási turizmus helyszínei hazánkban

 

Soltész Miklós, Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint a Turul és az emlékkereszt Magyarország ezer éves történetének jelképei.

 

Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára elmondta, hogy 21 keresztet állítanak fel országosan az eucharisztikus kongresszus emlékére.

 

A Vérteserdő Zrt számos történelmi, vallási emlékhelyet, kolostorromokat, képes fákat, erdei kereszteket gondoz és tart fenn, Ezek a helyszínek nemcsak a fejlődő ökoturisztikai hálózat részei, hanem az egyre fontosabb vallási turizmus helyszínei is.

 

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kijelentette:

 

"Legyenek ezek a keresztek is tanúbizonyságai annak, hogy az alaptörvényben foglalt kötelezettségének így tesz eleget a magyar állam!".

 

Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője az avató ünnepségen hangsúlyozta, hogy immár a Kő-hegy peremén a kereszt beszél.

 

Az ünnepségen résztvevők Gerendai Sándor esperes beszédét követően a sziklához sétáltak, ahol a főtisztelendő atya megszentelte a keresztet.

 

BG

Forrás: MTI, Kemma
Képek: MTI/ Mónus Márton

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu