Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.25. - Saturday, Orbán napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Szakmabeliek és érdekképviseleti szereplőkkel közösen megalakították a Digitális Turizmus Szövetséget

2021. July 19. 08:00
Szakmabeliek és érdekképviseleti szereplőkkel közösen megalakították a Digitális Turizmus Szövetséget

A pandémiát követően a turizmus új korszaka kezdődik el, melynek jelszavai az élmény és a fenntarthatóság - jelentette ki a Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Szövetség (DTSZ) elnöke.

A DTSZ-t utazás- és rendezvényszervezők, szállásadók, vendéglátók, valamint érdekképviseleti szervekkel alapították meg. A vezetőségi tagok mellett képviselteti magát a Hungexpo, a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, valamint a Magyar Utazási Irodák Szövetsége.

 

Fejleszteni kell a turizmus szektorban működő vállalkozások digitális készségeit

 

Rasztovics Dávid, a DTSZ elnöke szerint a pandémiát követően beköszöntött az új turizmus korszaka. A járvány okozta gazdasági és társadalmi változások rákényszerítették a szektort, hogy jobban igénybe vegyék a modern technológiákat és a digitális eszközöket.

 

Az elnök úgy gondolja, hogy két technológiai háromszögön alapszik az új turizmus korszaka. Az egyik háromszög a készpénzes, kontaktusmentes és az érintésmentes megoldások, míg a másik háromszög az automatizált, adatvezérelt és mesterséges intelligencia alapú. Az elmúlt 15 hónapban az idegenforgalmi szektor rá lett kényszerítve a változásokra. Kizárólag a technológia segítségével lehetett mérni, hogy ki az egészséges vagy fertőzött személy, van-e oltáskártyája vagy épp honnan érkezett és melyik országba tart tovább.

 

Úgy látja, hogy a pandémiás helyzet 6-8 évvel előre repítette a szakmát a digitális eszközök alkalmazásával kapcsolatban.

 

A DTSZ az infokommunikáció és a turizmus-vendéglátás szektor együttműködését szorgalmazza.

 

A járványhelyzetet követően az utazási blogok és internetes megosztások alakítják az idegenforgalmi piacot, az utazási szokások is átalakultak, a szállásfoglalások pedig a virtuális térbe kerültek át, ahogyan az online fizetési megoldások is elterjedtek.

 

A Szövetség ígéretet tett arra, hogy kidolgoz egy cselekvési akciótervet, emellett pedig sürgeti a tájékoztatási és képzési rendszerek létrehozását. Fontosnak tartják olyan támogatások biztosítását, mellyel fejleszteni lehet a vállalkozások digitális felkészültségét.

 

BG

Forrás: MTI, Infostart
A képek illusztrációk

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu