Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Szabadon mozgathatóak a Szép-kártya alszámlái

2021. April 19. 14:38
Szabadon mozgathatóak  a Szép-kártya alszámlái

A Magyar Közlönyben jelent meg az a legfrissebb kormányrendelet, amelynek értelmében a Széchenyi Pihenő Kártya alszámlái szabadon mozgathatóak. 2021 év végéig lehet a Szép-kártya által engedélyezett célokra fordítani az egyébként turizmusra költhető összegeket.  

A Magyar Közlöny szerint idén év végéig a Széchenyi Pihenő Kártyával bármelyik alszámláról lehet költeni a Szép-kártya által engedélyezett célokra. Ez azt jelenti, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláin összegyűlt pénzzel másik alszámlához tartozó tételek is fizethetők. Példának hozták fel, hogy a szálláshely zsebből akár vendéglátásra, tehát ételrendelése is lehet költeni.  

 

 

Meleg ételre is költhető a pénz

 

 

A változtatást az szülte, hogy a Covid-19 járvány miatt kialakult válsághelyzet alatt a Széchenyi Pihenő Kártya tulajdonosok nem juthattak el a pihenőhelyekre, vendéglátóhelyekre, fürdőkbe és kártyaelfogadó turisztikai látványosságokhoz, így az erre folyósított összeg bennragadt volna. A könnyítés a rendelet kihirdetése utáni tizedik napon lép életbe.   

 

A telex.hu információi szerint korábban az MSZP nyújtott be erre törvényjavaslatot. Indokuk szintén az volt, hogy a turizmusra költhető juttatást alig tudták használni az emberek, a válsághelyzetben érdemesebb a pénzt meleg ételre költeni. A kormányrendelet értelmében április 25-től él a lehetőség. 

 

M.A. 

Forrás: telex.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu