Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Strandfejlesztési programot indítanak

2021. July 05. 15:32
Strandfejlesztési programot indítanak

Magyarországon Strand 5 elnevezéssel újabb strandfejlesztési programot indítanak- jelentette be Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója Nyíregyházán.

Guller Zoltán bejelentette, hogy 3 milliárd forint keretösszegű pályázati forrásból támogatják az élővizes és élővíz melletti, szabad-vagy fizetős strandok megújítását.  A program célja, hogy 2030-ig minden hazai strand európai színvonalúvá fejlődjön.

 

Fejlesztik a hazai turizmust

 

A vezérigazgató kitért rá, hogy amennyiben kedvezően alakul a helyzet, akkor Magyarországon a vendégéjszakák száma elérheti a 30 milliót. Hozzátette még, hogy a hazai turizmus 2019-ben 41,5 millió, tavaly a járvány ellenére 22 millió vendégéjszakát realizált. Bíznak benne, hogy az idei év pozitív várakozásaira építkezve, jövőre elérhetővé válik a 2019-ben elért adat.

 

Az MTÜ újra alkotta turisztikai stratégiáját, melynek keretében egységes szálláshelyminősítést vezetnek be, továbbá a vendéglátóhelyek és egyéb attrakciók adatszolgáltatóként való csatlakozásával kiépül a statisztikán alapuló ágazatirányítási rendszer.

 

A szálláshelyek közül 39 ezren szolgáltatnak adatokat és információkat a turisztikai ügynökségnek, melyre alapozva alakítják a marketinget és ajánlják különböző online felületeken az adott térség látványosságait. Ezek az adatalapú döntések meghatározóak lesznek az MTÜ stratégiájában.

 

A Kisfaludy Program keretében 30 milliárd forint értékben 378 projekt részesült támogatásban. Közel 1300 szálloda megújult és 200 újat létesítettek, valamint mintegy 1 milliárd forintból megvalósult 293 magánszálláshely fejlesztése.

 

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere beszámolt arról, hogy komoly fejlesztéseket hajtottak végre annak érdekében, hogy minél többen látogassanak el a belvárosba. Átadásra került a Kállay-kúria, kialakították a város kulturális negyedét, továbbá elindult a Jósa András Múzeum fejlesztése is. Sóstógyógyfürdőn felépült a négycsillagos hotel, valamint a koronavírus járvány ideje alatt is továbbfejlesztették az állatparkot. Remélik, hogy a város turizmusa visszajut a 2019 évi szintre.

 

Vinnai Győző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a korábban felújított tiszadobi kastély területén közel 2 milliárd forint összegű beruházás kezdődik el, mely érinti a régi gyermekváros rehabilitációját, emellett pedig folytatódnak a tiszai strandok felújításai. Tiszavasváriban 2,5 milliárd forint értékben gyógyszálló épülhet.

 

Tilki Attila, a Fidesz-KDNP egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselője szerint a Nyíregyháza alkalmas arra, hogy az ide érkező turisták vízi- vagy kerékpártúrán vehessenek részt, ahol megtekinthetik a felújított középkori templomokat vagy a falusi turizmus értékeit.

 

Simon Miklós Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő Nyírbátor turisztikai lehetőségei közül kiemelte a rendezvény-és vallási turizmus erősségét.

 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a sport terén az újraindítás élén áll az ország, ebben is számítanak a hazai és külföldi turizmusra.

 

Seszták Miklós kormánybiztos úgy gondolja, hogy olyan turisztikai attrakciók kellenek, melyek egymást támogatva hozzájárulnak a turisták számának emelkedéséhez.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu