Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Sokan terveznek pihenni a pünkösdi hosszúhétvégén

2021. May 17. 10:16
Sokan terveznek pihenni a pünkösdi hosszúhétvégén

A Szállodaszövetség felmérése alapján a pünkösdi hosszúhétvégén a szállodákban majdnem maximális foglaltság várható - vidéken az előfoglalási adatok alapján 70-80 százalék közt alakulnak az adatok. 

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke mondta el, hogy az előfoglalási adatokat alapul véve a vidéki szállodák és vendéglátó egységek nagy forgalomra számíthatnak, de teltház nem lesz. Vidéken nagyjából 70-80 százalékos foglaltságra lehet számítani.  

 

Mint Baldauf említette, a háromnapos hétvégéig még hátralévő kicsit több mint egy hét alatt ez az adat nem változik majd jelentősen. A számítások alapján májusban átlagosan 28-38 százalék közötti kihasználtsággal üzemelnek a magyarországi szállodák. A külföldi turistákkal egyelőre nem számolnak a következő hónapokra, a nyár első hónapjára jelenleg 30 százalékos az előfoglalások aránya, az alelnök szerint július-augusztusra is van érdeklődés.  

 

Sokan foglaltak időpontot

 

Baldauf szerint teltházra azért sem érdemes számítani, mert még sokaknak nincs védettségi igazolványa, ami a foglalás előfeltétele. Azok is kisebb valószínűséggel foglalnak szállást, akik már átestek az első oltáson, de még nem érkezett meg az igazolványuk.  

 

Egy skóciai kutatás alapján az óvatosság nem is baj. A koronavírus elleni vakcinák ugyan már az első adag után jelentősen csökkentik megfertőződés esetén a kórházba jutás lehetőségét, ám a védettséghez négy-öt hétnek el kell telnie, addig pedig az oltottnak is érdemes vigyáznia magára és környezetére egyaránt.  

 

A kormány a négymilliomodik beoltott után döntött úgy, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt megnyitják a fürdőket, szolgáltatásokat nyújtó egységeket. 18 év alattiak esetében nem szükséges az igazolvány, de az irattal rendelkező felnőtt kíséret igen. A maszk használata számukra nem lesz kötelező zárt térben, ám erősen ajánlott, a gyakori és alapos kézmosás pedig továbbra is fontos higiéniai kritérium.  

 

 

M.A.

Forrás: mti, telex

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu