Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.09. - Saturday, Natália napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár is részt vett a 2015-ös strandszezon bemutatásán

2015. May 07. 15:51
Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár is részt vett a 2015-ös strandszezon bemutatásán

A kezdődő idei strandszezonról, a strandokon nyújtott szolgáltatásokról, az idény várható különlegességeiről tartottak sajtótájékoztatót a Gellért Gyógyfürdőben a hazai turisztikai szakma képviselői.

 

Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár beszéde

 

 

A Nemzetgazdasági Minisztériumot, a Magyar Turizmus Zrt.-t, a Magyar Fürdőszövetséget, a Balatoni Kört és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét  Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár, Faragó Péter az MT Zrt. vezérigazgatója, Czeglédi Gyula a Magyar Fürdőszövetség elnöke, Kardos Gábor a Balatoni Kör vezetője és Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete elnöke képviselte.

 

 

 

Czeglédi Gyula,a Magyar Fürdőszövetség elnökének beszéde

 

 

Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár az eseményen elmondta: egészségturizmusunk az elmúlt másfél évtized során fantasztikusan látványos fejlődésen ment keresztül. Ez a természeti adottságokon túl köszönhető a nagyszabású infrastrukturális fejesztéseknek, és a fürdőkben dolgozók szakképzettségének is. Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója hozzátette: igyekeznek az egyre népszerűbbé váló vízi sportokat a marketingtevékenységük szerves részévé tenni. Kiderült: stratégiájuk egyik fontos része a vízparti turizmus élénkítésének támogatása is.

 

 

 Kardos Gábor, a Balatoni Kör vezetője is beszédet mondott

 

 

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke arról adott tájékoztatást, hogy a magyarországi fürdők felkészültek a 2015-ös szezonra, különösen igaz ez az országos (Pl. Tiszakécske, Mezőkövesd, Mórahalom) és nemzetközi (pl. Zalakaros, Hajdúszoboszló, Gyula) jelentőségű létesítményekre.  Kardos Gábor, a Balatoni Kör vezetője elmondta, kezdeményezték, hogy legyen idén egy külön balatoni strandszezonnyitó. Erre azon a pénteken kerülne sor, amikor először eléri a Balaton vízhőmérséklete a 20 fokot. 

 

 

 

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületet elnöke a fagylaltok népszerűsítéséről beszélt

 

 

 Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületet elnöke elmondta: a strandszezon, a nyár, a forróság a cukrászok és a nagyközönség számára is egybefonódik a fagylalt fogalmával. A szövetség célja pedig, hogy ez minél inkább így legyen, hiszen a magyar kézműves fagylaltban nagyon sok lehetőség rejlik - véli Selmeczi László, aki megemlítette az egyre népszerűbb országos "Év Fagylaltja" versenyt is, amelynek során nem csak különleges ízkombinációkat vonultatnak fel a versenyzők, hanem különféle "mentes" fagylaltokat is előállítanak, a fogyasztók nagy örömére.

 

 

 

 

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu