Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Ruszinkó Ádám is részt vett a Magyar Fürdőszövetség Nyíregyházán megrendezett Közgyűlésén

2015. May 20. 13:34
Ruszinkó Ádám is részt vett a Magyar Fürdőszövetség Nyíregyházán megrendezett Közgyűlésén

A Magyar Fürdőszövetség 2015. évi első rendes közgyűlését 2015. május 19-20-ra hívta össze Nyíregyházán. A második nap délelőttjén előadást tartott Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár is.

Dr. Ruszinkó Ádám a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén a Váci Mihály Kulturális Központban előadást tartott a fürdőszakma megjelent képviselői előtt, majd Czeglédi Gyulával, a Magyar Fürdőszövetség elnökével átadta a Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszerben megszerzett "csillagokat" az érintett fürdőknek. Az új védjegyrendszert a Fürdőszövetség és a Nemzetgazdasági Tárca közösen üzemelteti.Az első körben 12 fürdőben minősített 21 szolgáltató egység között 7 gyógyfürdő, 4 élményfürdő, 7 strandfürdő, és 3 uszoda szerepel. Szolgáltatási színvonaluk alapján 12 ötcsillagos, 8 négycsillagos, 1 háromcsillagos minősítésről fog védjegyhasználati szerződést köttetni a közeljövőben.

 

 

A Magyar Fürdőszövetség 2015. évi első rendes közgyűlését 2015. május 19-20-ra hívta össze Nyíregyházán

 

A Magyar Fürdőszövetség 2015. évi első rendes közgyűlését 2015. május 19-20-ra hívta össze Nyíregyházán

 

 

Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár, Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, illetve Dr. Podlovics Roland, a Sóstó - Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója a második nap délelőttjén sajtótájékoztatót tartottak, melynek témája a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszere, Magyarország turizmusának aktualitásai, Magyarország fürdőinek nyári szezonra való felkészülése, valamint a nyíregyházi Aquarius Élményfürdő Gyógyászati Részlegének fejlesztése voltak.

 

Ruszinkó Ádám is részt vett a Magyar Fürdőszövetség Nyíregyházán megrendezett Közgyűlésén

 

Ruszinkó Ádám is részt vett a Magyar Fürdőszövetség Nyíregyházán megrendezett Közgyűlésén
Dr. Ruszinkó Ádám Nyíregyházán többek között az egészségturizmus jövőbeni sikerének összetevőiről beszélt, melynek fontos része a gyógyhelyek fejlesztése és kutatásfejlesztés is.  Hangsúlyozta azt is:  a Fürdőszövetség és a Nemzetgazdasági Tárca közös védjegyrendszere sikeresen működik. Elmondása szerint fontos a hitelesség, a Nemzeti Tanúsító Védjegy pedig nem csak a hazai, de nezetközi szinten is egyfajta garanciát jelenthet. A helyi vonatkozás miatt kifejtette: örömmel látja, hogy a keleti régió turizmusa gyorsabban fejlődik Mayarország más részeinél.

 

 Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár Czeglédi Gyulával, a Magyar Fürdőszövetség elnökével

 

Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár Czeglédi Gyulával, a Magyar Fürdőszövetség elnökével átadta a Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszerben megszerzett "csillagokat" az érintett fürdőknek
Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke számolt be a közgyűlés témáiról, valamint a szövetség elmúlt egy évéről. Hozzátette: azon dolgoznak, hogy a magyarországi fürdők, vagy gyógyvizek hungarikummá váljanak. Arról is beszélt, hogy a több hónapja zajló előkészületi munkák nyomán immár kimondható: a fürdők maradéktalanul felkészültek az idei strandszezonra. Miután a medencék, a  gépészet és parkok karbantartása, illetve felújítása megtörtént, az illetékes hatóságok közvetlenül ellenőrizték, hogy az általuk elvárt több oldalnyi paraméter közül valóban mindegyiket teljesíti-e az adott létesítmény. Hangsúlyozta: örömmel látja, hogy Nyíregyháza fürdője is fejlődik, hiszen nem konkurenciaként, hanem partnerjént tekint a többi fürdőre - fejtette ki a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója.

 

Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár, Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, illetve Dr. Podlovics Roland, a Sóstó - Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója

 

Dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár, Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, illetve Dr. Podlovics Roland, a Sóstó - Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója közös sajtótájékoztatót tartottak

 

 

Dr. Podlovics Roland, a Sóstó - Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, ők is szeretnék minősíttetni a fórdőt, ám jelenleg éppen beruházás zajlik, enek végét még szeretnék megvárni. A tervek szerint június közepében tudna a Gyógyászati részleg az új helyére költözni. Dr. Ruszinkó Ádám arra kért mindenkit, hogy akinek 2013-ban feltöltött pénze van még a Széchenyi Pihenőkártyán, az idén május 31-ig tudja felhasználni ezt az összeget. hamarosan itt a Pünkösd és a Gyereknap is, tehát még két ünnepi hétvége is lesz, amikor megtehetik ezt a családok valamelyik fürdőben.

 

MCOnet-KT

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu