Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.22. - Monday, Magdolna napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Ruszinkó Ádám: Fontos a turisztikai marketing és az agrármarketing összehangolása

2015. March 03. 14:09
Ruszinkó Ádám: Fontos a turisztikai marketing és az agrármarketing összehangolása

Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára, Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkár, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elnöke is részt vett a bejelentésen: Új, hároméves agrármarketing-stratégiát dolgozott ki a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

 Magyar Turizmus Zrt. (MT)A Magyar Turizmus Zrt. Magyarországot mint országmárkát külföldön és belföldön turisztikai szempontok szerint pozicionálja, a magyar turizmus arculatát építi és marketingkommunikációs tevékenységével az ország ismertségének növelésére törekszik.  Az MT égisze alatt működő Agrármarketing Centrum hároméves stratégiájának fontos eleme egy olyan Közösségi Agrármarketing Kódex létrehozása, amely első ízben fogalmazza meg az ágazati szereplők közös érdekminimumát az agrártermékek fejlesztésére, a minőség javítására, illetve a tisztességes piaci magatartás és a reklámszabályok betartására. Az MT Zrt. koordinálásában megvalósuló egységes agármarketingről őszig tartó konzultáció indul valamennyi érintett bevonásával.
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke
A kormány a magyar élelmiszerek piaci versenyelőnyét számos intézkedéssel igyekszik megteremteni: pl. hungarikumtörvény, Magyar Élelmiszerkönyv kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelvek vagy éppen a piacra jutást segítő Hagyományok, ízek, régiók program. Az MT Zrt. kódexe jól illeszkedik a kkv-kra építő nemzeti vidékpolitika célrendszerébe - hangzott el.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkár elmondta: a tárca mint a turizmus stratégiai irányítója 2014 augusztusától szorosabban együttműködik háttérintézményeivel, így az MT Zrt.-vel. A turisztikai marketing és az agrármarketing összehangolása, a hatékonyabb közösségi agrármarketing megteremtése ennek az együttműködésnek része. Ruszinkó Ádám üdvözölte a magyar agrártermékek és a turizmus közös promócióját. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke szerint hatékony marketing nélkül az agrárgazdaság fejlesztése "félkarú óriás".

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu