Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Ruszinkó Ádám adta át az első ötcsillagos fürdővédjegyet a Rudas Fürdőnek

2015. April 20. 11:17
Ruszinkó Ádám adta át az első ötcsillagos fürdővédjegyet a Rudas Fürdőnek

A Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszerében elsőként a budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszoda kapta meg a legmagasabb, ötcsillagos fokozatot, amelyet Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár adott át 2015. április 20-án.

A fürdőkkel bővült ki tavaly nyáron a nemzeti tanúsító védjegyrendszer, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Fürdőszövetség 1-5 csillaggal minősíti azokat az élményfürdőket, gyógy-, wellness, illetve orvosi wellness fürdőket, strandfürdőket és uszodákat, amelyek csatlakoznak a minősítési rendszerhez. A fürdők esetében a csillagok számának jelöléséhez szakértők vizsgálják az alapvető feltételek meglétét - működési, műszaki, szolgáltatásválaszték és színvonal, humán felkészültség, dolgozók szakképzettsége - a fürdő típusa szerint. Az új védjegyrendszert a Magyar Fürdőszövetség és a nemzetgazdasági tárca közösen üzemelteti.

 

 

Ruszinkó Ádám köszöntő beszéde

 Az 5 évre szóló védjegyhasználat a magas minőségű szolgáltatások pozitív megkülönböztetésére szolgál, és segíti, hogy a vendégek az elvárásaiknak megfelelő szolgáltatót választhassanak. A budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszoda 12 minősített fürdő 21 szolgáltatóegysége közül érdemelt ki az ötcsillagos minősítést, többek között a tavaly szeptemberben átadott egymilliárd forintos fejlesztésével. A védjegyet szimbolizáló táblát Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkártól, valamint Czeglédi Gyulától, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnökétől vehette át Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

 

 

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnökének beszéde

 

 


Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a védjegy átadásakor elmondta:  a fürdő tavaly decemberben 40 százalékkal több vendéget fogadott, mint 2013 hasonló időszakában. Hozzátette: Törekvéseink középpontjában a turisztikai szolgáltatások színvonalemelésének ösztönzése áll. Bízunk benne, hogy a szolgáltatók közül mind többen felismerik, hogy az ellenőrzött minőségi színvonal a piacon gyorsan megtérülő érték, és egyre többen csatlakoznak önkéntesen a fürdők új védjegyrendszeréhez.

 

 

A  budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

 

A Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszerében elsőként a budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszoda kapta meg a legmagasabb, ötcsillagos fokozatot

 

 

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke beszédében elmondta: ez a nap a magyar fürdők életében egy mérföldkőnek tekinthető. A fürdőszakmai nevében ő is reményét fejezte ki atekintetben, hogy a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszerével kapcsolatos jó folyamatok tovább folytatódnak. A fürdő ágazat jelenleg 11 600 munkavállalót foglalkoztat, teljes árbevétele a szakmai szövetség becslése szerint meghaladja a 44 milliárd forintot.

 

További részletek hamarosan!

 

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu