Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.20. - Saturday, Illés napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Ruszinkó Ádám adta át a lapátos vízi megállóhelyek első idei védjegyeit

2015. June 04. 22:11
Ruszinkó Ádám adta át a lapátos vízi megállóhelyek első idei védjegyeit

Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár (NGM) és dr. Simicskó István, sportért felelős államtitkár (EMMI)adta át az idei első lapátos védjegyeket a Római parton.

A Nemzeti Tanúsító Védjegyrendszeren belül a „lapátos vízi megállóhelyek” védjegy (röviden: lapátos védjegy) biztosítja a jövőben a vízi turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások színvonalát. A 2014-ben bejegyzett védjegy szabadidős turisták és vízitúrázók tízezrei számára segítheti majd a tájékozódást a vízi megállóhelyeken elérhető szálláshelyek és szolgáltatások minőségével kapcsolatban. A védjegy célja emellett az, hogy ösztönözze az ifjúságot a nyári szünidő sportos eltöltésére, színvonalas kajak-kenu táborok igénybevételére. Elsőként 12 vízi megállóhely érdemelte ki a lapátos védjegy valamelyik fokozatát, köztük a Római part egyik kikötője és csónakháza.

 

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára

 

Ruszinkó Ádám adta át a lapátos vízi megállóhelyek első idei védjegyeit

 Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta: a minősítést a Magyar Kajak-Kenu Szövetség dolgozta ki, de a nemzetgazdasági tárca hagyta jóvá, és a minisztérium a védjegy birtokosa.A stilizált evezőlapátokat mutató védjegy egytől négy fokozatig utal a megállóhely minőségére – ismertette a helyettes államtitkár. A minősítést  a tisztálkodási, a szállás és a vendéglátó infrastruktúra színvonala határozza meg. Ez a minősítés a 2010 óta létrehozott nyolcféle védjegy-sorba illeszkedik, amelyet 1346 szolgáltató alkalmaz. Legtöbben a falusi szálláshely napraforgóit használják, szám szerint 859-en. A második helyen a szállodák csillagai állnak 405 hotellel. A minősített kempingek száma 35, míg a fürdőké 33.


MTI/NGM/MCOnet


Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu