Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.24. - Sunday, Gellért napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Ruszinkó Ádám adta át a 400. Hotelstars védjegytáblát

2015. April 14. 11:14
Ruszinkó Ádám adta át a 400. Hotelstars védjegytáblát

Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár és dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke adta át a siófoki Mala Garden Hotel tulajdonosának a négyszázadik Hotelstars védjegytáblát.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szállodai minősítő rendszere, a Hotelstars A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szállodai minősítő rendszere Ausztria, Csehország, Hollandia, Magyarország, Németország, Svájc és Svédország Szállodaszövetségeinek résztvételével 2009. decemberében alapított Hotelstars Union által kidolgozott harmonizált követelményrendszert alkalmazza. A közös szállodai minősítési rendszer összesen 270 feltétel teljesítésén alapul. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2012. június 12-én megállapodást kötött, mely szerint a HOTELSTARS harmonizált európai minősítő rendszert - NEMZETI SZÁLLODAI TANÚSÍTÓ VÉDJEGGYÉ emelve - alkalmazzák a hazai szállodák minősítésére.


Dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár
A Magyarországon működő 896 szálloda közül a Mala Garden Hotellel együtt immár 400 minősítését végezték el az elmúlt közel három évben, és további 90 szálláshely kezdeményezte a védjegyrendszerhez való csatlakozását.A minőség kiemelt szerepet tölt be a turizmus versenyképességének erősítésében – hangsúlyozta dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár az ünnepélyes átadáskor.


NGM/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu