Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.29. - Friday, Mihály napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Ruszinkó Ádám a turizmus fejlesztéséről

2015. April 28. 17:01
Ruszinkó Ádám a turizmus fejlesztéséről

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára szerint célzott támogatásokkal lehet a turizmust fejleszteni.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára Az állami és európai uniós támogatási lehetőségek, források minél célzottabb felhasználására van szükség a turizmusban Ruszinkó Ádám szerint. Szerinte Magyarországon a turizmusnak három fő stratégiai terméke van: az egészségturizmus, a kulturális és a hivatásturizmus. Az országnak ezen a téren vannak jó adottságai, ezért ezt próbálják minél tudatosabban, minél több fejlesztési forrást bevonva kihasználni - tette hozzá a turizmusért felelős helyettes államtitkár.

Erről Székelyudvarhelyen beszélt. Zsámbékon pedig a borturizmussal kapcsolatban fejtette ki véleményét. Ruszinkó Ádám a budapesti feladatok közé sorolta a turista autóbuszok védett városnéző útvonalainak kijelölését, a turistabuszok parkolásának, valamint a szállodahajók autóbuszokkal történő kiszolgálásának a megoldását.

A turizmus támogatására 2007 és 2013 között leszerződött 309 milliárd forintból 238 milliárd forintot már kifizettek, a 2020-ig tartó időszakban pedig 230 milliárd forint uniós támogatás áll a turizmus rendelkezésére - hangsúlyozta.

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu