Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Relaxáló környezet, színvonalas szolgáltatások vonzzák a fürdők látogatóit

2017. január 13. 09:00
Relaxáló környezet, színvonalas szolgáltatások vonzzák a fürdők látogatóit

Tovább nő a magyar fürdők népszerűsége – a főszezonban, azaz nyáron az árbevétel 2 százalékkal haladta meg az előző évit, noha a vendégforgalom hasonló volt. Mindez nem csupán a kínálatnak köszönhető. Napjainkra a magyar fürdőkbe nemcsak az idősek járnak szívesen: egyre több fiatal veszi igénybe rendszeresen a színvonalas szolgáltatásokat.

Két százalékkal magasabb volt 2016-ban a magyar fürdők árbevétele, mint az azt megelőző évben – derült ki a főszezon végén. A vendégek számát tekintve a tavalyihoz hasonló volt a helyzet, ám érdemes megemlíteni, hogy a legjobban teljesítő fürdők néhány százalékkal túl is teljesítették az előző esztendőben elért, jelentős vendégforgalmukat.

Hazánkban tíz város a leglátogatottabb a fürdőturizmus szempontjából, közülük hét tradicionális fürdőváros. Nagy szerepet játszanak Budapest, valamint a Balaton mellett az épített fürdők, gyógyturizmusukkal.

 

Élmények és jótékony gyógyvíz várják a fürdők látogatóit

Élmények és jótékony gyógyvíz várják a fürdők látogatóit

 

 

Mivel manapság is sokan keresik fel a hazai fürdőket gyógyászati szolgáltatásaik miatt, a Fürdőszövetség kiemelt fontosságúnak tartja ezen szolgáltatások támogatási összegének 20 százalékos emelését.

Változott azonban a vendégkör. A minőségi, sokoldalú szolgáltatások ma már nem elsősorban az időseket, nyugdíjasokat csábítják fürdőzésre Magyarországon - népszerűek a fiatalok körében is.

A fővárosban egyenesen új és üdítő fürdőkultúra született – köszönhetően a nagyszabású rekonstrukciós programoknak is. A tapasztalatok szerint a magyarok közül egyre többen szánnak pénzt és időt arra, hogy időnként teljesen kikapcsolódjanak, feltöltődjenek, s ehhez kitűnő helyszínt nyújtanak a a fővárosi és vidéki fürdők. Közülük is kiemelkedő a Hajdúszoboszlói Hungarospa vagy a Gyulai Várfürdő közkedveltsége.

A gyógyhatású vizek mellett a színvonalas szolgáltatások gondoskodnak arról, hogy mindenki kicserélve, előnyösebb fizikai állapotban és jobb közérzettel lépjen ki a fürdő ajtaján.

 

A fürdők wellness szolgáltatásai igen népszerűek

A fürdők wellness szolgáltatásai igen népszerűek

 

A vidéken levő wellness szállodákból mára a belföldi turizmus bástyái lettek.

A helyi táj szépsége kényelmes, korszerű, tiszta, relaxáló környezettel párosul ezekben a fürdőkben, ahol el lehet felejteni a mindennapi gondokat, sőt a fájdalmakat is, melyek csökkentéséhez, megszüntetéséhez nem kismértékben járulnak hozzá a gyógyvizek és az igénybe vehető különféle terápiák.

A hazai fürdők népszerűségét növeli az is, hogy bár a belépők ára sok helyen nem olcsó, a differenciált jegykínálat és a különböző, csábító akciók sok vendéget vonzanak a létesítményekbe.

 

Fotó: hungarospa.hu

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu