Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.13. - Saturday, Ida napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Rekordévet zárhatott tavaly a turizmus

2017. January 23. 09:40
Rekordévet zárhatott tavaly a turizmus

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója tájékoztatása szerint az első tíz hónap turisztikai adatai alapján 2016-ban is rekordévet zárhatott a turizmus, így felülteljesítheti a 2015-ös turisztikai rekorderedményeket is.

A január-októberi időszakban a vendégek és a vendégéjszakák száma is 6 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, a kereskedelmi szállásdíjbevételek 10 százalékkal bővültek, a szálláshelyek összes bevétele pedig 8 százalékkal növekedett egy év alatt. Hozzátette, hogy a turizmus nem csupán vendégéjszakákról és a szálláshelyekről szól, fejleszteni kell a kulturális programokat, sportrendezvényeket, a gyógyhelyeket is. Fontos szakmai változásnak nevezte, hogy a kormány döntése értelmében a turisztikai fejlesztések desztinációalapúak, tehát teljes körű megújulások várhatóak.

 

Budapest turizmusa

A turisztikai ügynökség még az idén szeretné a kormány elé vinni a Budapest és agglomerációjának kiemelt turisztikai térséggé nyilvánítására vonatkozó előterjesztését

 

Eddig három térséget nyílvánítottak kiemelt turisztikai desztinációnak: a balatoni térség fejlesztésére mintegy 365 milliárd forint jut, Sopron és a Fertő tó környékének megújulására mintegy 60 milliárd forint, míg a harmadik térség a Tokaj-Hegyalja, a Nyírség és a Felső-Tisza vidéke, amelynek összegéről még nem született döntés. Hozzátette, hogy szeretnék ha még idén kiemelt térséggé nyílvánítanák Budapestet és agglomerációját, valamint Debrecent, Hortobágyot, a Tisza-tót, Egert, Pécset, Villányt, Gyulát, Békéscsabát, Sárvárt és Kőszeget. További célként nevezte meg a hazai szálláshelyek fejlesztését, valamint a családbarát turisztikai fejlesztési terv megvalósítását.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu