Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.21. - Wednesday, Eleonóra napja van.

Turizmus - Magyar Nemzeti Értékek

Pénzügyminisztérium: az adócsökkentés hosszabbítására is van kilátás

2021. January 25. 11:13
Pénzügyminisztérium: az adócsökkentés hosszabbítására is van kilátás

A Pénzügyminisztérium összegzése szerint a járvány által leginkább megtépázott turisztikai szektorban az adóelengedés miatt 117 ezer munkahelyet sikerült megmenteni. Összesen 13 500 vállalkozást érintett az adóterhek csökkentése.  

A munkáltatói adóterhek elengedése segített a turizmusnak abban, hogy megőrizzen 117 ezer munkahelyet, és kevésbé viselje meg a pandémia által okozott veszteség.  

 

A Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint összesen hárommilliárd adót spóroltak meg az érintett vállalkozások. A kormány bértámogatási programja más szektorokat is érintett, így a szakmabeli munkavállalók bérét a munkáltató könnyebben tudta kifizetni tavaly.

 

Vendéglátás

 

Az adóelengedés a vendéglátást, a szálláshely-szolgáltatást, az utazásszervezést, a szabadidős-ágazatot és a magántulajdonú buszos vállalkozásokat is érintette. 2020 novemberétől idén januárig nem kellett munkáltatói adóterheket fizetniük. Az elviteles ételek áfacsökkentése is megtörtént, mellyel az ágazat életben maradhatott.  

 

Ezáltal rengeteg munkahely sikeresen megmaradt, a gazdálkodók adóterhei csökkentek, és a folyamat nem járt semmilyen adminisztrációs többletteherrel a munkáltatók részéről, hiszen egyszerűen, külön igénylőlap nélkül lehetett szert tenni az adókedvezményre.  A minisztérium közlése szerint januárban hivatalosan megszűnnek a fenti kedvezmények, de ha a járvány indokolttá teszi, akár hosszabbítás is várható. 

 

M. A. 

Forrás: mti

 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu